Климатици – добри и лоши страни.

Във все повече домове, офиси, супермаркети и други сгради се слагат климатици. Това си има своите добри, но и своите лоши страни. Безспорен е фактът, че те могат да бъдат направо животоспасяващи, особено с жегите, които ни налегнаха напоследък. Едва ли някой може да си представи да работи цял ден в някой задушен и горещ офис; или пък да отиде във фитнеса, а там да е същинска сауна; или да отидеш на кино и да трябва да си вееш с ветрило. Без климатици не могат да карат и супермаркетите, като не потребителите са най-главната причина за това. Просто там има толкова много храна и продукти, които безспорно ще се развалят, ако няма климатици, които да поддържат температурите достатъчно ниски, че да е хем приятно на клиентите, хем добре за храните. По различни причини и по-луксозните хотели и заведения ги използват – за тях е въпрос на престиж и самоуважение да използваш подобна техника, за да накараш клиентите ти да се чувстват добре и удовлетворени.

Но не винаги използването на климатици е най-доброто решение. В изброените случаи те може да са наистина много полезни, но пък на някои места те не вършат толкова добри неща. Ако вие сте си сложили климатици в спалнята и особено над вашето легло, това може да доведе до настинка или болки в раменете и врата. Трябва много внимателно да се избере мястото, на което да ги поставите. В никакъв случай те не трябва да духат право във вас. Ако разполагате само с един климатик, то тогава можете да го сложите в коридора, така че да разхлажда или стопля целия апартамент наведнъж.

Друго нещо, за което трябва да внимавате, е да не прекалявате с ниските температури. Някои климатици са доста силни наистина и могат да поддържат изключително ниски температури за по-продължителен период от време и при по-ниска тарифа. Въпреки всичко старайте се да не се изкушавате и да поддържате температурите в рамките на приемливото.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *