Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Ключарски истории

Ключарството е един от занаятите, възникнали още в древни времена.

В някогашните времена на хората също им се е налагало да заключват домовете си, макар и по по-примитивен начин. Ключа, бравата, катинара и съпътстващите ги атрибути са измислени от прадедите ни, за да създават защита, спокойствие и уют в домовете.

До наши дни този занаят така се е развил, а съвремeния ни живот е наложил ключарските услуги не като прищявка, а като необходимост.

Разбира се ключарството в днешно време няма нищо общо с това на предците ни. Съвременни технологии, модерни методи за защита на дома ни навлизат все повече в ежедневието ни.

И както всеки от нас би искал най-сигурната и надеждна защита за дома си така и евентуалните спънки и аварии би било добре да се решават с лека ръка. За целта винаги ще е нужно компетентното мнение на специалиста – ключар.

В дългогодишната практика нашите ключари са се сблъсквали, с какви ли не случаи от най-обикновени битови, до заплетени истории, най-интересните от всички си остават комичните ситуации, на фона на паниката, трагедията и ужаса на клиента. Какъвто и да е бил мотива, за да ни потърси клиента, нашите специалисти винаги са се отзовавали и възможно най-експедитивно са решавали създалия се проблем.

Една забавна история, които разказват нашите обучени професионалисти по ключарство:

  • “Една вечер, в късен час прозвъня телефона ми. Вдигнах, а от там шумна обстановка и един провлачен глас на леко подпийнал човек. Попита ме мога ли да помогна, защото компанията са се заключили у дома и не успяват да излязат. Разбира се, че се съгласих, но гласът отсреща звучеше като на доооооста подпийнал човек. По описанието, което ми дадоха за проблема, реших, че и от разстояние ще мога да реша въпроса със зключването, достатъчна ще е само визуална представа за вътрешния изглед на проблемната врата. Помолих да ми дадат скайпа си (бяха млади хора и комуникацията предполагаше да е добра) и да пуснат лаптопа. Започнах да напътствам лицето, което ме потърси по телефона, давайки му инструктаж, какво да върши, чрез скайпа. След 15 минути проблема бе отстранен, вратата отключена и то от ръцете на обикновен човек, под мое ръководство и всички, които допреди няколко минути бяха затворници се радваха.”

Доволни от бързо свършената работа, хората, които бяха там и сега търсят услугите ни и ни препоръчват на своите познати.

Съвремените технологии ни помагат да работим по-бързо и качествено, но занаята си остава нашата малка тайна.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *