Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Кои храни съдържат въглехидрати

Въглехидрати

Въглехидрати

Всеки един от нас мечтае някой ден просто да се събуди в съвършена физическа форма, която да наподобява тялото на атлетите – добре оформени мускули, оптимално тегло и отличен тонус. За съжаление, подобни желания не могат да се изпълнят само с упорити визуализации на крайната цел. Налага се да дадем доста от себе си, за да се сдобием с физика, която да ни дава поводи за високо самочувствие и гордост. Допълнителният прием на витамини и минерали е също много важен.

Кои храни съдържат въглехидрати

Уханието на прясно изпечен кекс рано сутрин със сигурност ще ни изкуши да нарушим диетата си, тъй като няма човек, който да не обича да си похапва подобни вкусотии. “Само този път” – не бъдете подвластни на тези така примамливи думи, защото именно от тях започва наддаването на излишни килограми. И дори и да се посветите на супер динамична тренировка след “прегрешението”, отново няма да постигнете оптималните резултати, на които се надявате.

Наместо да се чудите дали можете да ядете това и онова, просто се запознайте с храните, които са с най-голямо съдържание на въглехидрати:

  • Зърнени храни;
  • Царевица;
  • Картофи;
  • Захар и захарни изделия;
  • Мед; 
  • Сладки плодове с високи нива на фруктоза;
  • Бяло брашно и др.

Храните се делят на общо седем групи – мляко и млечни продукти, риба, месо и яйца, тестени изделия, варива и ядки, мазнини и плодове. За да бъде тренировъчният режим успешен, е добре да наблегнете на протеините и млечните продукти, избягвайте захарта, тестените продукти, всички пакетирани храни и хранителни добавки с неясен произход. Поръчайте въглехидрати  за спортисти и извървете пътя до перфектната физическа форма с лекота. 

Защо са необходими

С въглехидратите не бива да се прекалява, но все пак и те си имат своята важна роля за правилното функциониране на организма. Ако ги няма тях, и метаболизмът няма да е в нормата, което може да доведе до определени здравословни проблеми. Бавните въглехидрати са предпочитаният вариант, защото те не водят до затлъстяване, както бързите. Съдържат се в плодовете и зеленчуците, семената и ядките, също както и в киселото мляко с нисък процент на мазнини. 

Кои се водят бързи въглехидрати

Бързите въглехидрати са пагубни за красивата фигура, защото когато те са в прекомерни количества, се трупат под формата на мазнини по различни части от тялото. Те се съдържат най-вече в лакомствата, сладките плодове и тестените изделия, и всички онези “забранени” храни, които така обичаме да си похапваме в среднощните часове…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *