Кои подаръци за погача за бебе са за предпочитане

Подаръците за 40тия ден на раждането на едно дете като цяло бива да са свързани с приобщаването на рожбата към семейството и обществото като цяло. Точно този момент е преходен за едно младо семейство и най-вече майката и детето, тъй като тъкмо завършват един много важен момент от своя живот.

Какво бива да се носи на една новородила майка

Именно този период няма как да не се отбележи, тъй като е особено нежен и чувствителен за майката и детето. При навършване на 40 дни от раждането на детето, то най-сетне може да започне да вижда други хора, като този момент е особено специфичен, за това е нужно време, за да се адаптира то към света около себе си.

Бебешка погачаМедицински погледнато, това е доста умно решение, което се съчетава с традицията. Това е необходимост поради все още изграждащата се имунна система на малчугана, но след този критичен период тя се стабилизира.

За да се отбележи този повратен момент, е добре майката и детето да отида на черква рано сутрин. Там се чете молитва за пречистване и на двете, и чак след връщането ѝ от там, ще могат да приемат гости.

Що се отнася до гостите, те могат да присъстват след определен период време, като бива да носят конкретни неща. Освен погача за бебе, може да се донесе и сладко изделие, което да се даде на майката.

Мисълта зад това е да подслади кърмата на майката и по този начин да привлече бебето и да му помогне да се храни повече. Също така се казва, че сладкото в този период ще подслади и живота на бебето, така, че е желателно да се носят домашно приготвени сладкиши.

Кога се ходи при майката и детето

Преди 40-ия ден не е желателно да се ходи при майката и детето, тъй като и двамата са в рисков период, в които се възстановяват от родилните мъки. За детето е важно да остане изолирано от външни хора, дори това да са близките роднини, най-вече заради неговата имунна система.

Какви подаръци трябва да им носите

Носят се сладки неща, цветя, дрешки за детето и приятни за ядене неща за майката, като все пак бива да се съобразявате с нейната възможност да се храни в този момент. Ако е възможно избягвайте несготвените яйца – ако са минали термична обработка са безопасни за консумация.

Що се отнася до погачата, е добре майката на родилката, или свекървата, да приготвят погачата, но ако нямат възможност или иска такава, която е направено от професионалист, то тогава могат да се обърнат към SmeshkiNaDreshki.com.

[Total: 1   Average: 5/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Разни с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *