Колко често трябва да почистваме професионално офиса

Битуват изключително много различни мнения за това колко често трябва да се почистват офисите от професионалисти. Питайки различни експерти, най-вероятно ще чуете и цял куп различни мнения.

Това не означава, че някой се опитва да ни подведе, а просто, че под професионално почистване се разбират съвсем различни услуги, в зависимост от това кого ще попитате.

Зависи от типа почистване

Почистване на офиси в СофияСпоред „Борисов Клийн“ София, необходимият тип почистване е основният фактор, който ще определи колко често трябва да бъде посещаван вашия офис от почистващата фирма. Всяка абонаментна програма предлага различен тип услуги за почистване на офиси и вие може да поискате да се възползвате от една от тях, от две или от цял пакет.

  • Ежедневни дейности

Ежедневно почистване на офиса включва дейности като обработване на повърхностите с прахосмукачка, задължителното почистване на прах, почистване на тоалетни и други подобни задачи.

Всеки знае, че ако не избършем праха у дома, след 3  – 4 дни всичко изглежда немарливо и запрашено. Е, в оиса това се случва още по-бързо. Ами прахосмукачката?

У дома събуваме обувките си, а подът се замърсява постоянно и чистим през ден или два.

Какво да кажем пък за тоалетните, които и без това някои служители (особено по-гнусливите) всячески избягват. Представете си какво би било, ако не чистим сервизните помещения редовно!

  • Веднъж в месеца

Има куп други услуги, като например почистване на прозорци, които могат да бъдат насрочени за извършване всеки месец.

Това не  нещо от критична важност, а и никой няма да обърне чак толкова внимание на един запрашен прозорец, но все пак не бива да допускаме офиса да заприличва на изоставена сграда.

  • Веднъж на шест месеца

Има ли килими или мокети във вашата фирма? Ако да, тук трябва да имате предвид именно тях. Почистването на мокети и килими трябва да се извършва с професионална техника и препарати най-малко два пъти в годината.

  • Веднъж в годината

Твърдите подове като мозайки, теракота, гранитогрес и други подобни също трябва да се почистват по-обстойно. Това се прави поне веднъж годишно.

Подобна услуга ще направи самата сграда да заблести, тъй като излъсканите и полирани мозайки и други подобни настилки след старателно почистване добиват отново първоначалния си блясък.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Публикувано в Wood Wood Outlet • Модерни аутлет дрехи • Онлайн цени — Mania.bg, Услуги с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *