Shopping cart

Козметика и парфюми – идеи за сезон пролет-лято

Слънчевите изгаряния и златистият тен са типични за летните месеци година след година. Истинският проблем е, че допускаме тази огнена топка да ни превърне в Грозната Бети, вместо да се възползваме от преимуществата, които тя ни осигурява. Трябва да разберем някой лесни стратегии и инструкции как да използваме нашите парфюми и козметика за да не си разваляме настроението.

Да защитим лицето си – „сухият“ грим е за предпочитане пред прилагането на лосиони и кремове, защото те ни карат да се чувстваме размазани и все едно постоянно се разтичаме. По-добре е да позволим на порите ни да дишат и да оглажда тялото ни. Използването на полупрозрачна пудра хвърля лека сянка на лицето и така го предпазва от слънчевата радиация.

Трябва да покрием корените на косата си – ако слънцето успява да достигне до корените на косата, то ги нагрява и топлинните вълни правят косата ни да изглежда без блясък, прическата ни се разваля и това определено дразни. Използвайте хубав шампоан, който да предаде обем и изчакайте косата да изсъхне естествено, а не със сешоар.

Да не забравяме и устните си – червилата, които сме използвали вече повече от година трябва да останат в миналото. Пролетта и лятото са сезоните, в които трябва да оставим устните ни да дишат. Леките течни червила са за предпочитане, защото устните покрити с дебел слой имат тенденцията да образуват бръчки.

Не трябва да пропускаме и грижата за краката – топлите месеци не са подходящи за стегнати, затворени и неудобни обувки. Порите и кожата на краката ни трябва да дишат, а лошите обувки могат да предизвикат появата на дразнещи и не особено красиви обриви. Слагането на пудра против изпотяване е едно от задължителните неща за предпазването на краката.

Страхотна идея е вземането на вана преди да излезем и в нея да капнем няколко капки от любимите ни парфюми. Така цялото ни тяло ще бъде пропито от този божествен аромат.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *