Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Козметика за лице – грижа за вашето здраве и красота

Всеки човек и най-вече жените в стремежа си да бъдат красиви и добре поддържани, те прекарват часове в салоните за красота с една-единствена цел – да изглеждат по-младолики и красиви. Много от дамите знаят, че за да се радват на красотата си по-дълго време, те трябва да използват и козметика за лице, съобразена с техните нужди. Истината обаче е, че не всички жени могат да си позволят лукса да посещават всеки ден разкрасителни салони и поради тази причина е добре да знаете, как да се грижите за вашата кожа. Ето и някои съвети, които определено ще ви бъдат от полза.

  • Преди всичко запомнете, че когато избирате козметика за лице трябва внимателно да чете съдържание, за да сте сигурни, че тя е подходяща за вашия тип кожа. След това, когато опитване нови марки, задължително ги тествайте. Това ще ви спести време и пари, а също и няма да се налага да се чудите какво да правите с дадения продукт, ако той не ви действа добре.
  • Ако кожата ви е мазна, тогава вие се нуждаете от професионална козметика, която да балансира производството на мазнина и в същото време да прави кожата ви по-малко лъскава. Сухата кожа обикновено изисква повече овлажняване, за това използвайте козметика обогатена с хидратиращи съставки. За разлика от сухата и мазната кожа, чувствителната може да се нуждае не от един, а от няколко вида различни продукта, тъй като кожата ви на места може да бъде суха, а на други мазна.
  • Всеки тип кожа е чувствителна към някои видове козметични продукти, но ако вашата кожа се зачервява или се дразни лесно, особено когато използвате козметика за лице със силни съставки или аромати, тогава вашата кожа определено е чувствителна.
  • За да сте спокойни можете да се консултирате с вашия дерматолог, които ще ви препоръча какви точно серии козметика за лице и тяло са най-подходящи за вашия тип кожа.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *