Козметика за лице и причини против появата на тъмните кръгове

Вероятно хиляди пъти или повече сте чували, че сънят е задължителен за здрава кожа! Също така е добре известно, че кожата е най-големият орган в тялото, а съня има лечебни свойства. Каквито и видове козметика за лице да използвате не спите ли достатъчно ефекта, няма да бъде толкова положителен ако си почивате повече нощем. Очите се нуждаят от почивка особено нощем, за това старайте се да спите не по-малко от 6 часа всяка нощ, въпреки че най-добре би било ако спите 8 часа. За да се предпазите от появата на тъмни кръгове, които много хора разпознават като знак за умора, можете вечер преди лягане да използвате козметика за лице. Вечер докато спите активните й съставки ще работят върху вашата кожа, доставяйки й необходимата хидратация, повишавайки колагена и изглеждайки бръчките и фините линии.

Доказано е, че здравословния начин на живот ще се отрази положително върху вашето тяло, за това консумирайте повече здравословни храни. Похапването на плодове, зеленчуци, риба, яйца и пилешко месо също оказват положително влияние върху тъмните кръгове около очите.

Избягвайте консумирането на много алкохолни и кофеинови напитки, пушенето на цигари, липсата на движение, прекалено солени храни, които могат да издуя корема ви, да дехидратират организма и да причинят появата на тъмни кръгове.

Ако прекарвате твърде много време на слънце, без да използвате слънцезащитна козметика за лице, това може да доведе до променя в цветя на кожата около или под очите. Причината е повече от ясна, когато прекарвате дълго време на слънце се увеличава производството на меланин в кожата. Така че винаги използвате професионална околоочна козметика, която предпазва лицето от вредните лъчи.

Тъмните кръгове под очите също могат да бъдат и наследствени, но това не означава, че не можете да направи нищо, за да избегнете това, макар да бъде малко по-трудно да се отърве от проблема. Най-добрият вариант би бил да използвате коректор под очите си, които да се бори с тъмните области.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Wood Wood Outlet • Модерни аутлет дрехи • Онлайн цени — Mania.bg, Здраве, Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *