Козметика за солариум

Придобиването на лек слънчев загар е не само моден каприз, а и биологична нужда. Освен че хората изглеждат по-добре с тен, те се чувстват по-добре и здравето им е по-стабилно. Мнозина смятат, че солариумът оказва вредно влияние върху организма и по-специално върху човешката кожа. Няма радиация, която да не е вредна, когато се използва без необходимата превенция.

Солариумът, по подобие на слънцето, стимулира производството на витамин Д в човешкия организъм, съдейства за лечението на множество кожни заболявания, както и за формиране на хормона на щастието. Достатъчно е да се следват предписанията на специалистите, които правят индивидуалните програми за процедурите и да се използва специализирана козметика за солариум.

Когато правим слънчеви бани, задължително използваме слънцезащитни козметични продукти. Аналогично е и при солариума – разработена е специална козметика, която се използва единствено при процедурите със солариум. Тя се използва задължително преди самата процедура и след нея.

Използвайки специализираната  козметика за солариум вие си гарантирате здрава и красива кожа, предпазвате се от нежелано изгаряне, както и хидратирате третираната кожа.

Обикновено не се препоръчва да ходите в един и същи ден на солариум и на сауна, тъй като кръвообращението се натоварва прекомерно, а това би увредило здравето ви. Същото важи и за фитнеса. Дайте си почивка от всички останали процедури и тренировки в деня, когато посещавате солариума.

Според специалистите не е препоръчително да се посещават повече от  50 процедури в солариум годишно, а между две процедури трябва да има поне 48 часа.

Ако вече сте загубили тена си, ще трябва да започнете с процедурите отначало като постепенно увеличавате времето, прекарано в солариума. Разбира се, за да не се допуска това, консултирайте се със специалист, който да ви изготви индивидуална програма за поддръжка на тена през цялата година.

Особено ефектно е използването на солариум, когато имате настинка. Той може да спре развитието на болестта и значително да подобри състоянието ви.

 

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *