Креатин: взрив в енергията и тренировките

Случвало ли ви се е да гледате как някой във фитнеса прави безкрайни серии от най-тежките упражнения и да се чудите що за човек е и как го прави?

Ако сте си мислели, че никога няма да постигнете неговия брой повторения и да вдигате толкова много, помислете пак. Вероятно той знае нещо, което вие не знаете.

Креатинови добавкиПри интензивните тренировки бързо се изчерпват енергийните нива и всеки отдаден на фитнеса знае, че добавките са нужни, за да осигурят гориво за пълноценна тренировка.

Най-известната и разпространена сред спортисти добавка е креатинът, който увеличава енергията, силата и издръжливостта.

Ето, че е възможно някой да се чуди за вас как вдигате толкова и правите толкова повторения.

Как ще тренирате по-ефективно с креатин

Креатинът е най-известен с това, че подобрява представянето по време на тренировка.

Формулата му ви прави способни да вдигате много по-големи тежести отколкото самите вие сте очаквали. Ще изненадате самите себе си с големия брой повторения, които правите с лекота при приема на креатин.

Една от ключовите аминокиселини в производството на енергия в огранизма е именно креатинът, затова чрез приема му вие си осигурявате гориво за мощна тренировка.

Колкото по-добре се представяте във фитнеса, толкова повече карате мускулната маса да нараства.

С креатиновите добавки от Workout.bg ще имате мечтаната фигура преди да се усетите и ще се чудите как да опазите тайната на успеха си от всеки, който ви пита.

Как действа креатина

Креатинът се произвежда от човешкия организъм при наличието на витамини и желязо, или се набавя чрез храната – най-вече чрез телешкото месо. Когато настъпи дефицит, мускулите не могат да функционират правилно и започва разпад на мускулните влакна.

Основната роля на креатина е във функциите на мускулите и мускулните съкращения. Той доставя енергия към мускулите и нервите и ги прави способни за голямо натоварване.

Аденозин трифосфатът е основният източник на енергия при тренировки, но бързо се изчерпва. Ето защо креатинът е ключов за дълга и интензивна тренировка.

Как да приемате креатин за мигновени резултати

По всяко време на деня можете да приемате креатин, но за най-добро представяне във фитнеса приемайте по една доза преди и след тренировка.

Спортистите, които имат изградена обемна мускулна маса, могат да приемат до 10г креатин дневно, но за начинаещи и средно напреднали атлети и фитнес ентусиасти са достатъчни до 5г.

За максимален ефект, креатинът изисква редовна и продължителна консумация. Тъй като той е напълно безопасна и естествена добавка, това няма да доведе до нежелани негативни ефекти.

Напротив – ще се изненадате колко бързо ще започнете да развивате пълния потенциал на тялото си да бъде машина във фитнеса.

[Total: 1   Average: 5/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Здраве, Спорт с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *