Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Ламиниран паркет – как да познаем високия клас

  • Home
  • За дома
  • Ламиниран паркет – как да познаем високия клас
Избор на ламинат в София

На пазара има страшно богат избор от ламинирани паркети, за това може да е трудно да направите правилният избор за вас. На Praktis.bg има всякакви разновидности, както подходящи за семейства и предприятия с по-нисък бюджет, така и висок клас ламинирани паркети.

По какво да разпознаем висок клас ламиниран паркет

Избор на ламинат в СофияВсички сме запознати, в различна степен, с ламинираните паркети – те са все по-често срещана гледка в офисите и домовете на българина. Но има някой от нас, които предпочитат да закупят нещо по-качествено от по-често срещаните избори – високият клас паркети се разпознават по няколко отличителни белега.

Дебелина

Един от най-отличителните белези е тяхната дебелина, по-често срещаните паркети са тънки, до 1,5 см в дебелина, докато по-качествените паркети са значително по-дебели. Този признак може да се забележи на пръв поглед, като това е най-достъпният признак за качеството на един паркет.

Причината за тяхната дебелина е предвидената здравина, по-голяма дебелина означава не само повече плътност на ламинацията, но също така означава, че този паркет ще издържи значително по дълго време. Ако не сте сигурни за това, можете да попитате, който и да е служител от екипа на Praktis.bg, където имате наистина богат избор.

Другото предимство на дебелината на качествените паркети, е това, че те са допълнителен слой между бетонената плоча под краката ви, и това става изключително очевидно през зимата, когато хладината от пода е наистина осезаема.

Горен слой

Друг отличителен белег е дебелината на горният слой, това е първата точка на допир с мебели или крака, за това е от значение за издръжливостта това колко е дебел горният слой. Това означава, че е значително по-непромокаем и издръжлив на удари или драскотини.

Горният слой при качествените паркети е също така значително по-добре запечатан и предпазен от удари, като това значително удължава експлоатационният период на един ламиниран паркет.

Сглобката

От голямо значение е това и колко здрава и колко качествено е направена сглобката между различните елементи на един паркет. В повече случай тя представлява поредица от обърнати S форми, които се заключват една в друга.

При висококачествените ламинирани паркети, тази сглоба е значително по-рядко срещана, като предимно се използва специфична технология за заздравяването й. Това означава по-тясно снаждане а това гарантира водонепромокаемост и стабилност дори при тежки товари.

Висококачествените паркети се забелязват в складове и офиси, където движението е значително повишено, като причината за това е, че големите и малки бизнеси не могат да си позволят честата подмяна на паркетите. Качеството им е отразено в цената, но тя, когато теглите четата, си заслужава.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *