Летни гуми – Зимни гуми

Всеки собственик на автомобил се е сблъсквал с нуждата от подходящи гуми за своя автомобил. В зависимост от сезона гумите се класифицират на зимни гуми и летни гуми, като всеки вид от тях има своите предимства при определени обстоятелства.

Избора на сезонни гуми е от съществено значение не просто за по-добро поведение на автомобила, но също така и за безопасността на хората, пътуващи в него. Няма такова понятие като гума за всеки сезон и каквото и да ви говорят търговците по този въпрос, то е просто начин да ви продадат стоките си.

В контекста на предстоящата зима, която често е съпътствана с обилни снеговалежи и обледенявания, то своевременната подмяна на летните ви гуми със зимни такива ще ви даде нужния комфорт и сигурност. Благодарение на по-дълбокия грайфер, зимните гуми дават далеч по-добро сцепление с пътя, което от своя страна подобрява контрола ви над колата дори и в най-сурови условия. И летните и зимни гуми подобряват значително управлението, разхода на горива и комфорта, когато са използвани в съответно подходящите условия.

Когато си купуваме зимни или летни гуми е най-добре да си купим и джанти към тях. По-този начин, когато дойде време за смяна на сезонните гуми можем доста по-бързо да поставим новите такива. Още повече, че при подмяна само на гумите и поставянето им на едни и същи джанти ни се налага да се занимаваме през няколко месеца с монтаж, демонтаж и баланса им.

Закупувайки си джанти с поставени на тях сезонни гуми (летни или зимни), то няма да ни се налага да се занимаваме допълнително с тях. Просто ще поставим новите колела и всичко ще бъде готово. При подмяната на гуми е добре да бъдат сменени всички такива, а не само тези на задвижващата ос, факт, който е честа практика у нас и не предоставя пълната надеждност на пътя, която сме очаквали.

[Total: 0   Average: 0/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Услуги. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *