Shopping cart

Листните торове – мечтата на растениевъдите: бързо действие и незабавен видим резултат

  • Главна
  • Разни
  • Листните торове – мечтата на растениевъдите: бързо действие и незабавен видим резултат

За да се отгледат здрави и едри плодове, прилагането на хранителни добавки под формата на торове е обща практика при фермерите и производителите. Торовете от типа на Тера – Сорб Фолиар са разработени за прилагане главно върху листата на растенията. Действието на тези листни торове е много бързо и така се решава проблема с липсата или излишъкът на хранителни вещества, което осигурява правилният растеж и цялостното здраве на растенията.

Тера – Сорб Фолиар прави хранителните вещества достъпни за растението, с което то получава мощен стимул за развитие, премахва се състоянието на вялост и окапването на цветовете.

Като цяло разликата между старите торове на гранули и новото поколение течни торове се състои в способността на растенията да ги усвояват.

Когато високата киселинност на почвата, задържането на вода или други подобни фактори ограничават усвояването на хранителните вещества от корените, тогава листните торове са първата стъпка, която трябва да се предприеме. За производството на течните торове се използват макроелементите азот, фосфор и калий, които са комбинирани със аминокиселини, органична материя и микроелементи, като манган, бор и други. Те помагат да се избегне недостигът на който и да е от жизненоважните хранителни вещества, като по този начин растението без проблеми може да завърши своя жизнен цикъл. Освен това то ще покаже максималните си възможности и ще даде богата реколта. Препоръчително е при прилагане с пръскане това да се извършва рано сутрин или привечер за да се усвоят по-бързо. Също така могат да се прилагат чрез системата за капково напояване. В рамките на половин до един час започва да се забелязва значителна разлика в състоянието на растенията. Те стават по-жизнени, богато се оцветяват листата и плодовете им и изглеждат много по-свежи.

Течните торове са с около осем пъти по-ефикасни от тези под формата на гранули при прилагане на еднакво количество. Те се асимилират много по-бързо, увеличават способността за абсорбиране на вода и хранителни вещества и се повишава клетъчната активност. Основното предимство на течните торове, освен тяхната ефективност, е ниският им разход. Проблемът при растенията, който е главната причина за забавянето на растежа и болестите е стресът. С бързото действие на течните торове действието на този проблем се ограничава мигновено. Разходите за производителите се намаляват, а добивите нарастват с 2 и повече пъти.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *