Монтаж на метални керемиди

19В интернет пространството съществуват доста видео клипове, показващи извършването на монтажа на металните керемиди, но за съжаление много малка част от тях всъщност успяват в детайли да разкрият как става това, така че в по-долните редове накратко ще се опитаме да обясним процеса.

Метални Керемиди Teto.bg

Как се поставят метални керемиди

Общата концепция по монтажа изглежда в следния вид:

  • полагането се извършва чрез специални самонарезни винтове за предварително създадената дървена скара;

  • монтирането започва от долното крайно положение и се извършва към върха на ската;

  • всеки елемент се фиксира индивидуално, без значение от текстурата му;

  • захваща се към всяка от страните на скарата, като се внимава за качествената стъпка.

Как се прави покрив с метални керемиди

За да се направи качествена и здрава конструкция, първоначално се изгражда специална дървена скара, чийто дъски трябва да са на разстояние една от друга на поне 350 мм. За да стане красива подпокривната конструкция е нужно първата дъска да е с височина 15 мм повече от останалите. От друга страна, височината на челната пък е нужно да е поне 40 мм по-голяма от на останалите.

Полагането може да започне от ляво или дясно на покрива. Отделните елементи се застъпват по текстурата и се фиксират чрез самонарезни винтове. Важно е да се съблюдава листовете да се изравняват по корнизната планка. След приключване на монтажа на плътната се пристъпва към полагане на челните планки и капаците. Първите се фиксират към челната дъска, а вторите в най-горната част на вълната на профила. Всичко това се прави със самонарезни винтове.

За да се предотврати появата на конденз е нужно под покривното пространство да има антикондензираща мембрана и свободна циркулация на въздуха.

Особености при избора

Важни елементи по време на избора е да се съблюдава:

  • дебелината на материала, която трябва да бъде поне 0,5 мм, но ако не се предполага попадането на голямо натоварване върху плоскостите, например при последващи ремонти, може да се вземе и 0,45 мм;

  • качеството на изработката – качеството се отличава по цялостта на полимерното покритие и точността на размера на листовете;

  • цветовата гама – имайте в предвид, че цвета с течение на времето променя нюанса си под въздействието на слънцето, особено при по-тъмните тонове.

Защо да се доверите на Teto.bg

Защото с дългогодишното си пазарно присъствие успяхме да направим десетки клиенти доволни и щастливи, предлагайки им качествени продукти на неустоимо конкурентни цени и истински професионализъм в работата си, така че доверете ни се и ни потърсете.

[Total: 0    Average: 0/5]
Публикувано в За дома, Услуги. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *