Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

На море в Поморие

Поморие е малко и китно градче в Югоизточна България, разположен на тесен полуостров.За това понятие като „далеч от морето“ в Поморие няма. Градът има много забележителна история. Старото му име е Анхиало. Интересен факт е, че градчето е трето по-големина на Българското Черноморие след Варна и Бургас.

Курортът е много подходящ за почивка на цялото семейство. В Поморие не е толкова застроено с огромни хотели, а плажната ивица е една от най-големите на нашето черноморие. Много туристи предпочитат да прекарат своя летен отдих в Поморие заради спокойствието, което градчето предлага. Гостите на града търсят уют и спокойствието на достъпни цени, за това те предпочитат квартири в близост до плажа.

Освен морето и плажовете, Поморие предлага на гостите на града и много забележителности. Най-интересните, от които са: Музея на солта, Тракийската куполна гробница, Историческия музей. Градът е известен и със своите кални бални. Той бе обявен за столица на балнеологията. Поморие успешно развива и религиозен туризъм, със своите две църкви от 18 и 19 век, и най-вече с мъжкия православен манастир „Св.Георги“. Манастирът е един от най-почитаните манастири в България. Празникът на храма е официален празник и на Поморие(6 май).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *