Shopping cart

На Почивка с Малко Дете

Отиването на почивка с малко дете може да донесе трудности на двойки свикнали на по-щури ваканции, но не се притеснявайте, ситуацията е под контрол. Много лесно може да съобразите ваканцията си с ангажиментите около вашето бебе, просто е нужно малко предварително планиране.

Първото което трябва да съобразите е мястото за почивка, което изберете да има подходящи условия за гледане на бебета и малки деца. В някои курорти има специални занимални за малки деца давайки на родителите им повечко свободно време, за да се насладят на почивката си. Когато резервирате хотел или някакъв друг тип настаняване проверете какви условия предлагат за родители с малки деца. Също така проверете дали наоколо има магазини от които да пазарувате необходимите неща за вашето дете, ако няма такива магазини или са прекалено скъпи, помислете за варианта да донесете достатъчно от вкъщи – от памперси до бебешка храна.

Осигурете безопасност за вашето малко дете. Подсигурете се и се опитвайте да избягвате ситуации които биха ви донесли тревоги и страх. 90 % от доброто планиране на пътуването ви е да помислите и да се подготвите добре за тези нежелани ситуации. Прегледайте добре детската седалка дали е добре закрепена. Не забравяйте слънчевите си очила и шапки или защитния крем. Бебешката кожа е чувствителна и е необходимо да я предпазите от силните слънчеви лъчи. В багажа не забравяйте да добавите и лекарства, които ще са ви потрябват както на вас, така и на вашето дете. Децата лесно вдигат температура, така че бъдете подготвени, за да не провалите вашата почивка.

Следващото за което трябва да се погрижите е да си осигурите спокойствие. Няма да желаете бебето ви да плаче през цялата ваканция. Подсигурете се! Ако то има любима играчка, вземете я! Ако самото пътуване е дълго е добре детето да поспи предварително, ако не може да спи в колата по време на път.

Имайте в предвид, че когато сте на почивка режимът ви на хранене в голяма степен е зависим от менюто на местните заведения. Ако има ресторанти, които предлагат и детско меню, то това би било чудесно. Но такива заведения рядко се намират. За това бъдете подготвени, за да осигурите на детето си желаната от него храна. Ако сте на почивка предполагаща повече пътуване, информирайте се предварително за това какви заведения за хранене има по пътя ви.

И не на последно място децата имат нужда от много игра. Не оставайте детето си дълго затворено само да скучае. При почивки на море плажът е идеално място за едно дете, с толкова много пясък за копаене. Но го наблюдавайте зорко, за да не влезе само в морето. А когато почивате на планина, винаги пускайте детето си да играе на обезопасени терени. Ако ходите на преход в гората, дръжте детето под око. Палавите деца имат навика да се губят и да причинят големи тревоги на своите родители.

В заключение когато планирате вашите почивки и ще ходите с дете, винаги планирайте почивката си внимателно, за да намалите възможностите за неприятни изненади.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *