Shopping cart

Незаслужено забравените цветя при поръчка доставка на букети за сватбеното тържество

  • Главна
  • Услуги
  • Незаслужено забравените цветя при поръчка доставка на букети за сватбеното тържество

Може би някой от вас знаят, че през Викторианската епоха хората са използвали цветята, като начин да изпратят съобщение. Различните аранжировки, цветове и видове цветя са изказвали чувствата на изпращача във времена, в които църквата и обществото са следели строго за моралните устои. В тази статия ще се опитам да ви разясня значението на някой от цветята и особено на тези поръчвани при доставка на букети за сватбените церемонии, защото съм сигурен че няма да се почувствате много добре, ако сте украсили един от най-важните дни в живота си с цветя символизиращи тъга или нещастие.

Гипсофила – това цвете е известно и като зимен бебешки дъх. Използва се за украса на букетите, кошниците или бутониерите, но не и самостоятелно. То представя невинността на двамата влюбени.

Маргаритка – това цвете е перфектният съпровод за сватбите, защото са израз едновременно на романтиката и на душевната невинност. Те също представят споделената емоция.

Гардения – може да се намери през цялата година и е перфектното цвете за булчинският букет. То е символ на радостта и чистотата и идеално се съчетава с роклята на булката.

Хидрангеа – ако вие и вашият партньор в живота сте сродни души то това е цветето за вас. То е символ именно на разбирателството.

Перуника – в зависимост от вашето желание можете да изберете бяла, синя или лилава, но техните значения са едни и същи – вяра в партньора и мъдрост.

Люляк – при това цвете можете да избирате между обикновен и френски люляк. И двата вида са израз на първите трепети на любовта.

Лилия – символ на истината и честта това цвете може да бъде перфектната част от вашият букет или сватбена украса.

Момина сълза – няма по-щастлив ден за една жена от нейната сватба. Ето защо това цвете традиционно за сватбените украси – то означава щастие.

Лавандула – с разкошните си цветове това цвете символизира привързаност, отдаденост, късмет, чистота и успех.

Спрях се на тези цветя, защото те са особено красиви, но са малко незаслужено позабравени при поръчване доставка на цветя за сватбеният ви ден.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *