Shopping cart

Skype издадоха новата версия 5.5 на програмата си за Windows ОС. Най-важната нововъведение в новата версия е по-успешната интеграция със Facebook. Веднага след като го ъпдейтнете, ще можете да преглеждате кои от приятелите ви във Facebook са онлайн и да общувате направо през skype с тях. Също така имате възможността и едновременно и заедно да си подновявате skype статуса и фейсбук статуса, другояче обяснено да споделяте във Facebook през Skype. Друго което можете да правите е да виждате и коментирате и лайквате настроенията на вашите потребители.

В Skype 5.5 е засилено естеството на видео разговорите, обновени са емотиконите, като са прибавени няколко нови, поправени са дефекти в алгоритмите и са фиксирани бъговете в старата версия. В последната версия на Skype е намалено натоварването върху графичният хардуер по време на видео разговорите. Това е облекчение за хората собственици на по-стари модели компютри и/или части за тях.

В текущата версия на Skype има и малко промени в интерфейса, като основно е изменен интерфейса за обаждане и набиране, с по-малко бутони на самия дисплей когато се обаждате. Бутоните за изпращане на файлове и споделяне на екрана се намират под + бутона.

Въпреки направените промени в последната версия на Skype са оправени и редица от бъговете в старите версии. Но въпреки това сега в новата версия се появиха нови бъгове. Когато изключите по някое време мрежовите конекции, вашето свързване към Facebook може да се прекрати, и някой път да се наложи дори да рестартирате skype или да промените статуса си на offline и след това да го върнете на Online.

Друг бъг, който се появява, е че не може да бъдете Скрит във Facebook, дори и да промените статуса си в Skype на Невидим. На този етап няма решение за тази грешка. Още нещо което може да бъде пречка за потребителя, е че Skype 5.5 предотвратява заспиването на компютъра ви, ако не работите на него за периода, който е в настройките ви. Фикса е да изключите skype преди да станете компютъра си, или направо да изключите самият компютър.

Стана въпрос за иконките в Skype , те са напълно променени и с грозен изглед. Добавени са 7 нови емотикона. Те са (h5) , (lala) , (waiting) , (tumbleweed) , (yn) , (fail) , (wfh). Повечето юзери ъпдейтнали си новият skype са недоволни от новата визия на емотиконите. За тях те са безвкусни , отблъскващи , грозни , неприятни и не могат да изразят емоциите както предишните skype емотикони. Но въпреки това с нарасналият брой на емотиконките, е възможно да се предадат повече чувства и пожелания към вашите роднини и познати.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *