Shopping cart

Няколко стъпки за инсталация на нови лаптопи

Всеки извършва различен ритуал, щом си вземе нов лаптоп. Едни инсталират всички програми, които ползват, а други направо се хвърлят на игрите, които не са стартирали на стария лаптоп
Преди да свършите някое от тези действия, е важно да се захванете с няколко други полезни стъпки, за да може новият ви лаптоп да се държи като нов възможно най-дълго.

Ъпдейт на Уиндоус
Веднага щом извадите лаптопа и пуснете зарядното, е важно да свършите е да опресните уиндоуса. Логично, преди да можете да го направите ще се наложи да настроите връзката си с глобалната мрежа. След като се закачите към нета, отидете в контролния панел и изберете Windows Update, и пуснете възможно най-много от достъпните ъпдейти.
В зависимост от това колко време е прекарал лаптопът по стелажите в склада или възрастта на инсталационният диск на операционната система, който ползвате, този процес може да се проточи от 5 минути до един час. Някои ъпдейти може би ще изискват рестарт на компютъра.

Ъпдейт на драйверите
Драйверите са нещото, което превръща компютъра ви от обикновена кутия с уиндоус мощна изчислителна машина. Перфектният избор от драйвери зависи от спецификацията на компютъра ви и от готовността ви да рискувате.
Като цяло, ще искате да имате най-актуалните възможни драйвери за всичките си компоненти. Например, актуализирането на драйверите на графичната карта обикновено коригира грешки и оптимизира производителността на картата. Без целия набор от драйвери за дъното също би могло да не можете да осъществявате елементарни действия. В случай, че когато сте инсталирали всички драйвери и пак срещате трудности, сигурно ще трябва да ъпдейтнете и BIOS-a си.
В случай, че сте се навъртали около компютри достатъчно дълго, е твърде вероятно да сте си имали работа и с нова версия на някой драйвер, който разваля нещо, което дотогава е работило без проблем. Затова някои хора предпочитат да си стоят с тези, които не създават проблеми и да не слагат нови версии. Ако се натъкнете на лошо обновление, бихте могли да върнете работещата версия или да изтриете новия драйвер и да инсталирате наново предния.

Ънинстаирайте излишните програми
Производителите продължават да добавят различни непотребни програми към предварително инсталираните лаптопи или при драйверите на уебсайтовете си, или в приложените дискове.
Повечето от тези приложения просто напрягат възможностите на лаптопа ви и го затрудняват да действа на цял капацитет, а и най-вероятно не се нуждаете от всички ленти с инструменти в браузъра и тестови версии на антивирусен софтуер.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *