Няколко съвета за успешен маркетинг в социалните мрежи

Може би търсите някои успешни идеи за увеличаване на вашата активност в социалните мрежи? Ако е така, прочетете по-нататък.
– Предлагайте събития на живо във Фейсбук.
За да предложите свежи начини за вашите фенове да общуват с Вас периодично пускайте чат сесии на живо, уеб камери.
Открийте подходящите приложения за уебинари. Ако задържите феновете с такива събития например обсъждане на живо на раздела въпроси и отговори ще получите допълнителни емисии на стените на вашите фенове.
– Помагайте на другите, които не са толкова известни.
Не се опитвайте да изградите Вашата марка или търговската марка самостоятелно. Карайте го по Вашият начин. Намерете шансове да помагате на другите и да им дадете преимущество. Това изглежда като много работа за кратко време, но ползите от него са дългосрочни. Лесни начини да направите това са да включите препоръки в Туитър за работата на другите, ретуити и горещи съвети в коментари на блогове.
– Не се съсредочавайте прекалено много върху маркетинга.
Твърде често бизнеса пренебрегва социалната част и я превръща в маркетинг в социалните медии. Бизнеса забравя, че социалните медии да доминирани от общност от хора, които имат очаквания от мрежите на които принадлежат. Много често тези очаквания не са свързани с това да получат маркетинг съобщение.
– Изследвайте какво казват клиентите Ви.
Спрете да четете успешни истории и най-добри практики за да моделирате маркетинговта си стратегия. Използвайте ги за вдъхновение, но имайте в предвид какви са възможностите Ви. Всеки бизнес случай е различен, нуждите на клиентите Ви са различни. Изследвайте повече за да научите какво споделят клиентите Ви, какво търсят и за какво говорят.
– Срещайте се с хората в реалния живот.
Срещайки се хората на живо в тях се пораждат въпроси, които мислят че могат да зададат онлайн и да получат нужните отговори. Срещата например може да бъде по следния сценарии. Представяне в началото за няколко минути. След това сбирка на кръгла маса, където всеки може да каже вижданията си и да сподели новина или да зададе въпрос. След това срещата завършва с още една дискусия. Много важно е срещата да бъде безплатна. Провежда се всеки месец независимо от обстоятелствата. Никога не се отлага. Всички са добре дошли!
[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в WWW, Бизнес. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *