Основите и правилата на кокетния гардероб

рокли от creative-bg.netРевизията на гардероба е полезно нещо, защото в един момент няма да е възможно да намерите любимата си дреха или ще се окаже, че всички дрехи са безнадеждно остарели и са в плачевно състояние. Ето защо, за да предотвратите това да се случи, си струва да започнете да почиствате гардероба си още сега.

Магазин за дамски дрехи creative-bg.net полага основите и разкрива правилата, за да приведете Вашия гардероб в съвършен вид.

Предварителен анализ на нещата

Анализът на гардероба започва с изпразването на чекмеджета и рафтове. Всички дрехи се свалят и се извършва мокро почистване в гардероба. Нещата са подреждат според този принцип:

  • дрехи, които се носят често или всеки ден;
  • неща, които трябва да бъдат поправени, подгънати или почистени;
  • дрехите, които не са за този сезон, те се оставят на склад до следващия сезон;
  • вещи, които можете да дадете на някого или да продадете чрез специализирани сайтове онлайн.

Когато възстановявате реда, не трябва да забравяте за обувки и аксесоари: шалове, шапки, ръкавици и колани. Необходимо е да се отървете от износени, неподходящи и остарели неща, както и правилно да организирате съхранението, както и да приведете дрехите в нормален вид. Всички неща, които попадат в първа и втора категория, премерете и преценете дали са необходими в гардероба.

Гледайки дрехи, които се нуждаят от корекция, трябва честно да решите сами дали ще изглежда добре след направените промени. Сортирайте останалите дрехи според сезона, качеството на тъканите и честотата на употреба.

Съставете списъци за пазаруване

Разчиствайки, е необходимо обективно да оцените гардероба си: от какво се състои и какво му липсва. Може би има твърде много подобни ярки модели блузи или рокли, но изобщо няма основни дрехи. Или за нова позиция в работата спешно трябва да си купите класически ежедневни дрехи и аксесоари.

Останалите дрехи трябва да бъдат подредени по двойки: за всяка блуза изберете подходяща пола или панталони, а за дънки – няколко тениски или блуза с висока яка. На този етап се създава списък за пазаруване на липсващи части от гардероба. Списъкът трябва да включва не само дрехите, които искате да купите, но и количеството, стила и цвета.

Няколко чифта нови дънкови панталони са чудесна идея. Въпреки това, не е толкова добре, ако всички са с един и същи цвят и са идентичен модел. Когато избирате любимите си блузи и якета, ясно определете количеството за създаване на успешни комбинации.

Анализът на гардероба и съставяне на списък за пазаруване ще помогне не само да се отървете от излишното облекло и обувки в гардероба, но и да се подготвите срещу необмислени покупки. В същото време той ще формира отлична база от неща, които ще се използват ежедневно, а не да се мотаят наоколо.

Реставрация и поправка на дрехи

Вещи, които са загубили външния си вид, са замърсени или протъркани, можете да опитате да приведете в ред и да им дадете нова възможност. Облекло може да бъде променено или поправено, добавете апликация, нашивка или лепенка. Различни експерименти с аксесоари ще позволят на визията Ви да изглежда по нов начин.

Продуктът може да бъде скъсен или обратното – да шиете допълнителна дантела или парче плат. Премахнете старите аксесоари и добавете нови. Свалете колана от роклята и го заменете с кожен колан, за да промените външния вид. Подмяната на аксесоари или смяната на дрехи е модерна тенденция напоследък. Освен това огромен брой ненужни неща, които всеки ден се озовават на сметището, заливат околната среда.

Дрехите могат да бъдат предадени в студиото или да занесете обувки на поправка. Съвременните технологии Ви позволяват да актуализирате дори напълно безнадеждни на пръв поглед неща, както и да пребоядисвате елементи от гардероба. Кожените обувки могат да бъдат третирани със защитни съединения, увеличаване на подметката, промяна на цвета или добавяне на аксесоари: дантели, катарами или копчета.

Порядък в гардероба

На последния етап е необходимо да се систематизират нещата, останали в гардероба. Те са сортирани по принципа пролет-лято и есен-зима. Първо, подредете нещата, използвани в настоящия сезон, по вид дрехи. Така че, по-добре е да сгъвате поли с поли, а тениските с тениски. Това ще покаже какво липсва – дали трябва да закупите закачалки или да подредите допълнителни рафтове.

По-добре е дрехите да висят в малък килер по размер, така ще се спести място и е възможно веднага да намерите необходимата дреха. За това облеклото се разпределя по цвят: от класическо бяло и черно до ярки модни нюанси. Удобно е да сортирате по дестинация: работа, свободно време, разходка или спорт.

Вместо метални или пластмасови закачалки е по-добре да изберете дървени, те няма да оставят следи по дрехите и няма да се счупят. Струва си да носите специални калъфи за костюми и белоснежни неща – това ще ги спаси от прах и случайни повреди. Ризите трябва да се закопчават с горен бутон.

Облекло извън сезона се поставя на горните рафтове или се поставя във вакуумни торби. Така можете да спестите място за съхранение и да предпазите тъканта от мръсотия и молци. Кутиите за съхранение на аксесоари могат да бъдат надписани, за да не губите време при продължителни търсения.

За шалове и колани има специални закачалки, които са оформени като пръстени, свързани помежду си. Твърдите колани с катарами се държат най-добре в специални тави във усукана форма. За бельо закупете разделители за кутии и ги съхранявайте, разделени по цвят или комплекти.

Разбирането на нещата и сортирането може да отнеме много време. Ето защо, за такава важна работа е по-добре да изберете свободен ден и да го изразходвате изцяло за почистване и възстановяване на реда в гардероба. За да направите процеса весел и забавен – пуснете музика, отворете аудио книга на лаптоп или пуснете нов епизод от любимия си сериал.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома, Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *