Основните стъпки при поставяне на естествен камък, разкриват Piatraonline

Поставянето на естествен камък изисква наличие на определени познания и опит, така че крайният резултат да е зашеметяващ.

Ако сте от тези, при които опитът липсва, в следващите редове експертите на онлайн магазин Piatra Online ще Ви запознаят с основните стъпки.

Как се поставя естествен камък

Съществуват няколко важни и основни стъпки и съвети при монтиране, а те се изпълняват в следната последователност:

  1. Подготовка на основата – тя може да бъде от бетон или железобетон. Дебелината се определя спрямо натоварването, което се очаква;
  2. Щателно почистване на повърхността – тя се подлага на шкурене и отстраняване на прахта, мръсотията и мазните остатъци, което ще подобри възможностите за полагане и спояване с основата;
  3. Нанасяне на лепилото – преди поставянето, повърхността трябва да е суха и чиста, за да са стабилни и здрави плочите. Препоръчва се употребата на специално продукт за лепене. Нанасянето става с назъбена маламашка, разнасяйки сместа равномерно по цялата повърхност;
  4. Внимателно парчето естествен камък се поставя на мястото си, като се притиска и същевременно се позиционира правилно;
  5. След притискането, част от лепилото ще излезе отстрани и трябва да се обере веднага, преди да е засъхнало;
  6. След поставяне на целия естествен камък, по него не бива да се ходи и да се мокри, поне 24 часа. Полагането и съхненето се извършва на стайна температура.

Каква подготовка е необходима преди полагането

Преди да пристъпите към поставяне на естествен камък, има няколко подготвителни процедури, които Ви препоръчваме да преминете. Например закупените плочи, обикновено са стояли в склад или още на ниво производствен процес са доста мръсни и е препоръчително всички те да са сухи и чисти, така че лепилото да залепне най-добре.

За какво трябва да се внимава

Съществуват различни видове лепила и разбъркването им става според инструкциите на опаковката. При оставане на излишък, той се фолира заедно с опаковката така, че да се защити от влагата и от втвърдяване. Основата трябва да е равна, добре почистена и суха. Разбърквайте на малки порции, така че да не се стигне до процес на засъхване на сместа, още преди да сте го употребили. Поставяйте плочи от естествен камък, взимайки ги от различните кашони. Така ще предотвратите поява на по-светли или по-тъмни нюанси, възникващи в производствения процес.

Ако искате да се сдобиете с качествени и дълготрайни продукти и строителни материали на достъпни цени, заповядайте още сега в онлайн магазин Piatraonline.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Публикувано в За дома, Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *