Особености на бързите кредити срещу залог

Въпреки, че към момента пазарът на кредитиране се доминира от т.нар. бързи кредити, много хора предпочитат да използват услугите на заложни къщи. Една значителна част от оставяните в залог вещи са златните бижута. В условията на остър недостиг на свежи парични средства, хората масово се ориентират към услугата кредит срещу залог, превръщайки ненужните към момента златни бижута отново в пари. Подобна трансформация на вещи в пари може да бъде направена най-бързо и лесно именно ползвайки услугите на легално работеща заложна къща.

Разбира се търсейки бърз кредит срещу залог, клиентът трябва да има предвид някои особености на работата на заложните къщи. Влизайки в заложна къща със своите златни бижута той обикновено ще получи по-малко пари отколкото е платил за тях в златарското ателие. Причината за това е, че служителят правещ оценката в заложната къща ще даде цена за златното бижу на база стойността на благородния метал в бижуто, като няма да оцени труда за изработването му, който съставлява значителна част от цената на новото изделие. За това и клиентът не трябва да се учудва, когато за скъпо платеното си златно бижу получи около 50-65% от цената му като ново.

И докато златните бижута могат да запазят цената си дълго време това далеч не е така за електрониката, автомобилите, мобилните апарати, инструменти и други вещи, чиято стойност с времето пада и оценката им до голяма степан би зависела от актуалността и състоянието им. При тях срещу залог може да се получи между 30 и 50 % от стойността.

Клиентите на заложни къщи в България са предимно мъже на възраст от 20 до 35 години. Това е така по няколко причини – първата е, че това са хора, които са много по-запознати с възможностите за получаване на бърз кредит от заложна къща и предимствата му. Освен това не вярват на вестникарските измислици за това, че заложните къщи са сенчест бизнес, синоним на измама и ощетяване на клиента. Другата причина, е че тази възрастова група често не е в състояние да докаже стабилни доходи, за да ползва кредит от банка. В такава ситуация, когато човекът има нужда от пари се обръща към заложната къща, където кредитното минало и стабилността на доходите нямат значение.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Wood Wood Outlet • Модерни аутлет дрехи • Онлайн цени — Mania.bg. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *