Осветление в отделните стаи

При проектирането на осветление за дневната или семейната стая е важно предварително да определите дейностите, които ще извършвате там. Предполага се, че ще искате да имате основно осветление, когато се забавлявате или просто гледате телевизия, работно осветление за четене или пък шиене и акцентно осветление за допълнителни арт задачи, растения или интересни архитектурни решения. Димирането на осветителните тела е идеално за всекидневни, защото ви позволяват да регулирате осветлението според настроението или задачите, които ще решавате. Основното осветление традиционно се решава чрез полилеи – класически или модерни. Понякога броят на лампите в класическите полилеи надхвърля сериозно изискванията за осветеност, но когато е естетически добре подбран, полилеят може да бъде с повече на брой крушки, но с по-малка мощност. С навлизане на енергоспестяващите лампи и LED технологиите, ще можете до получите много повече светлина с по-малък разход на енергия.

Настолните лампи могат също да внесат много колорит, независимо дали се използват за основно, работно или акцентно осветление. Голямото им предимство е тяхната подвижност. Заедно с лампионите, те се изработват в много варианти и декорации. Формите на абажурите им варират от обикновени геометрични фигури до сложни и дизайнерски решения.

Ако в помещението няма достатъчно светлина, явно се нуждаете от аплици , които добре подбрани като местоположение и модели могат да създадат съвсем друго усещане за интериора. Понякога за стенни лампи може да се използват и спотове , които имат силна насоченост на светлината и могат да оформят зони с локално осветление. В тези светли петна може да бъдат разположение различни интериорни декорации или растения при които се получава игра на сенките, създаващи загадъчност на обстановката.

Преди да започнете да избирате осветителните тела, добре преценете къде, как и колко да осветите помещенията, какъв интериор ще изберете – модерен или класически, дали често ще използвате изкуствено осветление, как ще управлявате осветлението и не на последно място, какви осветителни тела биха ви харесали.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *