Парфюми и козметика: използване при официални и неформални поводи

Официалните поводи изискват спазването на определен етикет на обличане и държание без значение дали сте на бизнес среща, фирмено парти или друг официален случай. Използването на едни и същи козметика и парфюми за всеки повод според този етикет е неприемливо.

Кои са различните типове аромати?

Има няколко разновидности на ароматите; те са цветни, плодови, дървесни, папратови, изкуствени (синтетични) и морски. Всеки един от тях притежава различни характеристики и носят различни настроения. Плодовите аромати са много подходящи за формални поводи, докато изкуствените аромати са по-скоро за разходка навън и за среща с приятелите.

По същият начин трябва да съобразявате парфюмите си с това къде ги носите. Ако сте в тясна стая или офис не използвайте силни парфюми, защото ароматът им ще стане неприятен както на околните, така и на вас самите, а дори може да ви причини главоболие. В такава среда вие имате нужда от по-лека козметика, която е едва доловима.

Когато сте на открито, тогава силните аромати са препоръчителни, за да можете да откроявате вашият парфюм от тези на останалите около вас.

А какво да кажем за парфюмите на мъжете?

Горните правила важат както за дамските, така и за мъжките парфюми, но разликата е в това, че почти не се срещат мъжки парфюми с плодови или сладникави аромати. По-скоро те са дървесни, екзотични и мачовски. Мъжките ухания трябва да са задължително едва доловими, но стилни. Крещящите аромати не оставят добри впечатления от нас у околните.

Сред мъжката гама парфюми на мода са подправките, дървесните ухания и мускуса, като притежават земен и чувствен аромат, който е много привлекателен за жените.

Дизайнерските парфюми са изключително модерни, но доста по-скъпи от обикновените. Това се дължи освен на името им, но и на съставките които са вплетени в техният аромат. Именно тези съставки правят марковите парфюми толкова трайни. Повечето производители съобщават точно какви аромати са използвали при създаването на парфюмите си, но никога не казват точната им пропорция, защото точно там се крие тайната на различните парфюми.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Wood Wood Outlet • Модерни аутлет дрехи • Онлайн цени — Mania.bg, За дома, Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *