Shopping cart

Петте най-дълбоко пазени тайни за успешната продажба на имоти

  • Главна
  • За дома
  • Петте най-дълбоко пазени тайни за успешната продажба на имоти

Устойностете правилно

Разберете каква е приблизителната стойност на вашите имоти, а след това се пригответе да направите от 5 до 15% отстъпка от нея. Купувачите ще са готови да ви предложат своите оферти, като те едва ли ще бъдат значително по-ниски от първоначално обявената цена от вас. Вие сте подготвени за този техен ход и няма да бъдете изненадани от него. Когато вие сте купували дома си едва ли сте дали повече пари, от колкото го продавате сега, така че пак ще сте на печалба. Знаем, че искате да вземете още повече, но реалностите в настоящия момент не позволяват прекалено извиване ръцете на продавачите, а това според портал Imotifree се получава заради големия брой предлагани имоти.

Изпразнете гардеробите и дрешниците

Знаете, че в почти всеки дом местата за съхраняване на дрехите и останалите неща винаги не стигат. Затова трябва да освободите вашите гардероби или дрешници, когато започнат огледите от страна на клиентите. Така те ще останат много по-впечатлени от мястото, където могат да си приберат нещата и така стойността на дома ви се вдига.

Оставете осветителните тела включени

Светлината е едно от основните изисквания на почти 90% от всички купувачи. Затова е добре да направите така, че продаваните от вас имоти да изглеждат достатъчно светли. Ако е необходимо сменете крушките с по-мощни, приберете завесите, за да може слънцето да освети стаите.

Опитайте се да продадете вашите имоти без посредник

Наемането на брокер може да се превърне в „убиец на продажбата“. Агентите както може би се досещате работят само в полза на собствената си комисионна, която в същото време се взема от вашата печалба. Вие не искате това, нали? Затова се погрижете да разучите как стоят нещата с продажбите и направете сделката сами.

Скрийте домашните си любимци

Може да си мислите, че вашето красиво, малко и пухкаво кученце или котенце ще стоплят сърцата на купувачите, но това изобщо не е така. Не всеки обича животните. Клиентите не искат да усещат в дома си миризмата на кучешка храна или да виждат навсякъде топчета косми. Затова при огледите се постарайте да приберете някъде домашните животни и почистете добре след тях. Това ще остави много по-добро впечатление у потенциалните нови собственици на вашия дом.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *