Ваканция в Мармарис – 3 бързи съвета за туристите

Мармарис - една красива екзотична ваканция в ТурцияМармарис определено е сред топ дестинациите за български туристи. Действително, ако сте имали удоволствието да пообиколите малко повече места из Европа и в близост, сигурно ще сте се уверили и сами, че курортният град в южните части на Турция е доста привлекателно място за почивка и прекарване на ваканцията.

Разбира се, винаги има начин как човек да направи ваканцията си по-добра. Понякога за това е нужно просто да се излезе извън зоната на комфорт, а друг път е полезно да получите някой и друг съвет, който да ви помогне да избегнете дадени места или да се насочите към други.

3 съвета за по-добра почивка в Мармарис

Не всеки човек има достатъчно знания, опит и умения да вземе най-доброто от своята почивка зад граница. За да ви помогнем да прекарате своята екскурзия до южния турски град Мармарис по-пълноценно, ние от Voyageltd.com си позволихме да ви дадем няколко малки съвета.

Ето какво да направите за да вземете най-доброто от своето пътуване до тази толкова атрактивен курорт:

1. Избягвайте разгара на лятото

Тъй като Мармарис попада в субтропичния пояс, курортният град се отличава с изключително горещ климат. Зимата е мека, но лятото е доста жарко, особено ако сте по-чувствителни към високи температури. По тази причина, повечето хора трудно свикват с жегата през юли и август.

За да получите най-доброто от екскурзията си до този прекрасен средиземноморски град, най-добре ще бъде да го посетите през пролетта или есента. Тогава ще можете да се възползвате от високите температури, от плажа и морето, но при доста по-приятни условия.

Ако се насочвате към тази част на Турция, най-добре изберете септември или октомври, когато времето е много топло, но температурите вече не достигат до 40 градуса. Това носи и още предимства – така ще можете да избегнете огромните тълпи с туристи.

2. Не се ограничавайте само със стоене в града

Мармарис може да бъде доста привлекателно място за почивка в Турция, а това, от своя страна, може да ви изкуши да се ограничите само с разходки и забавление в пределите на самия курортен град.

Въпреки това, препоръчително е да излезете от зоната си на удобство и комфорт и да се запознаете с предимствата, които околността притежава. В близост можете да намерите прекрасни изолирани плажове, исторически забележителности и всевъзможни природни чудеса.

Сред близките до града места, за които си струва да се повозите в автобус или автомобил, това са Памуккале и Олудениз. Памуккале, това са странните скални образования, наподобяващи корита, а Олудениз е най-известният плаж в цяла Турция.

3. Разходете се до остров Родос

Ако искате да прекарате своята почивка пълноценно, можете да съчетаете пътуването до Турция с една кратка разходка до съседна Гърция. Ако се загледате внимателно, може би ще забележите, че на картата разстоянието между Мармарис и гръцкия остров Родос е незначително.

Същото ще видите и на живо. Разходката можете да направите само в рамките на един ден, а големината на гръцкия остров ще ви позволи да се насладите на неговия чар в рамките на няколко часа, след което отново да се върнете в удобната си хотелска стая.

[Total: 0   Average: 0/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *