Топ 3 дестинации, които да посетите на екскурзия в Турция

Страна на нововъведения и модерния начин на живот, която успешно успява да запази всичко традиционно, останало от собствената ѝ история и тази на околните ѝ географски съседки – това е Турция.

Това и още много повече предлага тя. Но често е неочаквано и забележително да се озовете на едно съвсем непознато място, което блика от енергия, аромати на превъзходна храна и оживеност.

Следите на Ориента, на които ще се натъкнете говорят за цялата култура, история и човешки опит, чийто резултат е всичко наоколо тук. Ето защо едно пътуване до Турция ще открие пред очите и съзнанието ви невиждани красоти, които ще се запечатат завинаги в спомените за това място.

Ние от Voyageltd.com предлагаме на вашето внимание едни от най-желаните дестинации, до които да се докоснете по време на вашето пътешествие до страната, докосваща се до Европа и Азия.

Кои са топ 3-те най-приятни дестинации в Турция

Синята джамия

Това е едно от чудесата, на които ще се порадват не само очите, но и душата ви. Архитектурното достижение се състои от 6 минарета и неповторима конструкция. Джамията на Султан Ахмед, която всички наричат Синята джамия в Истанбул е изключително впечатляващ религиозен и културен обект, който печели симпатиите на всеки, който го види.

Макар и все още действаща джамия, тя е едно от най-известните туристически места в града. Построена е между 1609 и 1616 година, като впечатленията, с които остават гостите на града вътре са много често трудни за описание от самите тях. Висок таван, облицован с 20 хиляди сини плочки с различни мотиви, дали името на това място оставя трайни спомени у всички онези, които са посетили Синята джамия;

Ефес

Както казахме по-горе Турция е успяла да запази едни от най-ценните следи от всички култури, които са се развивали по тези места хилядолетия наред. Сред тях е и един от най-запазените римски градове – Ефес.

Той е явна следа за най-успешните и развити периоди на Римската империя и лесно завладява всеки гост на града с античната си атмосфера.

Величествени руини, исторически паметници с неизмерима стойност и мраморни пътища са едни от най-запазените и популярни части от това архитектурно находище.

Ясно е, че някога Ефес е бил известен като Храма на Артемида, считан за едно от 7-те чудеса на античния свят. За съжаление днес от храма е останала само една колона, макар и само тя да успява да ни отведе далече назад във времето. Други доста запазени сгради са Библиотеката на Цезар, както и Големият театър;

Кападокия

Ако сте от онези пътешественици, които предпочитат красотата на необятното, вместо да прекарат повече време в удобството на курортите, то това е вашето място по време на екскурзията ви в Турция.

Кападокия е едно от най-незабравимите места на планетата, което ще открие пред очите зашеметяваща гледка към изглеждащи извънземни полета със скали, образувани в резултат от действието на водата и ветровете.

Това е едно от най-впечатляващите места, които можете да видите в страната, като най-добрият начин да запаметите великолепните гледки е чрез полет с балон. Именно тук се предлага това уникално изживяване, което едва ли бихте пропуснали.

[Total: 0    Average: 0/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *