Shopping cart

Правилният начин за покупка на имоти без комисионна

След като дълго време сте живели по квартири и вече ви е омръзнало да бъдете като номадите, които постоянно се местят от едно място на друго, най-накрая решавате да си купите собствено жилище. Това не е никак лесна задача, особено ако искате да попаднете на качествени имоти, които да отговорят на вашите изисквания. Тук можете да намерите няколко доста полезни съвети, които ще са ви от голяма полза:

Когато купувате имоти с ипотечен кредит, погрижете се за предварителното му одобрение

Постарайте се да получите предварително одобрение за кредит, за да знаете приблизително с колко средства разполагате. Това е много важно при търсенето на имоти, защото така няма да изпаднете в състояние да харесате определено жилище, а в крайна сметка да се окаже, че не разполагате с толкова средства за покупката му. Тази ситуация не е особено приятна, защото преди да достигнете до даденият имот, вие ще сте изгубили доста време. При разговорите с кредитният експерт на избраната от Вас банка трябва да бъдете честни, най-вече със себе си. Вие знаете колко лева месечно можете да отделите за погасяване на ипотеката, не се опитвайте да изкарате доходите си по-високи от реалните. Така ще навредите само на себе си. Дори и да получите парите, след това затрудненията във погасяването им и това ще ви донесе само притеснения и главоболия, а може да се стигне и до принудителна процедура по отнемане на жилището ви, като този сценарий не е желан от никого.

Създайте си приоритети и вижте всичко на пазара

Помислете за всичко, което е важно за вас – цена, брой стаи, квадратура, тераси, паркомясто или гараж, местоположение и т.н. Бъдете реалисти за това, което можете да си позволите. След това вижте всичко, което е на пазара. Ако искате да намерите имоти без комисионна, тогава се насочете към тези от частни лица, защото агенциите винаги вземат определен процент от сделката. Когато харесате дадено жилище, не бързайте да дадете това, което продавачите искат. Те са наясно, че трябва да направят някакви отстъпки и няма да вземат 100% от желаната от тях цена. Възползвайте се от това, но не прекалявайте, защото всеки си е определил една определена стойност, под която няма да слезе. Истината за цената е някъде по средата между предложената от вас и исканата от продавача.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *