Shopping cart

Преоткрий тайната с био продукта Акай Бери!

Акай Бери е плодът на палмови дървета, известни като „Евтерпа“ . Acai Berry e едно малко кръгло тъмно лилаво зрънце, по форма наподобяващо на грозде или боровинка, то е с много малко съдържание на мека част, и има голяма костилка. Acai Berry или просто Акай расте на гроздове върху палмите – «EUTERPE OLERACEA» (научното им название),  които се намират в северната част на Южна Америка в делтата на река Амазонка, като най-разпространени са в бразилският щат Пара. Палмите растат на групи по 4-8 дървета, като височината им варира от 12 до 20 метра, а  диаметърът на стволовете рядко надвишава 15-20 см.
Тайната на плода Acai Berry е открита  едва през 2004 г. от учени, които провеждали изследвания в тропическите гори на Амазонка. Лекарите били изненадани от  факта, че местните хора, които прекарват много време на слънце без дрехи, нямат кожни заболявания и рак. Те оставали младолики на стари години и били все така жизнени и енергични.
При анализ на хранителния режим на аборигените (така били наричани местните жители), изследователите са открили, че в допълнение към обикновените храни, местните жители използват малко известният плод – Acai Berry. Ежедневната консумация на този плод е причина за  здравето и дългият живот на аборигена. Тайната на Акай Бери всъщност е че този чуден плод, съдържа много полезни за организма на човека хранителни вещества и витамини.

Акай Бери (Acai Berry) – най-полезният био продукт на земята!  Ето такъв е обема на хранителни вещества, съдържащи се в един плод Акай Бери:

Име на минерали и витамини Витамини и минерали в 100 гр. Акай Бери Единица
Въглехидрати 36.6 гр.
Протеини 3.8 гр.
Витамин В1 360 мг.
Рибофлавин 10 мг.
Витамин B3 0.4 мг.
Витамин C 9 мг.
Липидите 12.2 гр.
Калций 118 мг.
Фосфор 0.5 мг.
Желязо 11.8 мг.
 • Витамин С (аскорбинова киселина) бори се с вируси, бактерии и други патогени, подобрява зрението, намалява количеството на канцерогени в организма.
 • Витамин В1 (тиамин) – най-значимият след витамин С, незаменим витамин за нормалното функциониране на нервната система, помага за изгаряне на захари и калории.
 • Витамин В2 (рибофлавин) –  Рядко срещан витамин, но с високо съдържание в Акай Бери. Прави кожата млада, еластична, гладка и здрава. Помага за изгаряне на захар, помага на цялата нервна система, и на жлезите с вътрешна секреция. =
 • Витамин В3 – Подпомага мозъчната дейност, подобряване на паметта, концентрацията, подобрява съня.
 • Витамин Е , антиоксидант, известен като „витамин на младостта“, предотвратява стареенето, поддържа имунната система и повишава издръжливостта
 • Протеините са основните градивни елементи на нашите мускули. Подобряват обмяната на веществата и спомагат за поддържане на жизнеността.
 • Липиди се използват от организма, като основен източник на енергия и представляват важен за притока на хранителни вещества в живите клетки.
 • Калий – нормализира алкално-киселинното равновесие и водния баланс на организма. Подпомага на умствените способности, подобрява притока на кислород към мозъка, понижава кръвното налягане.
 • Калцият е жизненоважен елемент, който е необходим за формирането на костите при децата и поддържа здравината на костите при възрастните.
 • Фосфорът е полезен за костите и други важни органични съединения,, също така за мускулната и умствената активност.
 • Магнезият е елемент, който контролира силата на тялото, който участва в предаването на нервните сигнали, помага да се адаптира към студа.
 • Цинкът в Акай Бери е незаменим в превенцията на вирусни заболявания, участва в синтеза на различни анаболни хормони в тялото, включително инсулин, тестостерон и хормон на растежа.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *