Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Пробиване на бетон – правилни техники

  • Home
  • Услуги
  • Пробиване на бетон – правилни техники
Направа на дупка в бетон в София

Като идея това да се пробие бетон е лесно, но на практика има много рискове особено когато става дума за отвори в бетон. С опита могат да се добият много тънкости при пробиването на бетон, но много хора нямат практиката или времето да се натъкнат на тях естествено.

Тук ще се опишат няколко лесни, но неочевидни техники за по-лесно пробиване на бетон, които биха ви спестили много главоболия и усилия. Друг начин да си спестите това е като се възползвате от услугите на  Stroizone.com, професионална фирма за пробиване и къртене на бетон.

Тайните на занаята

Направа на дупка в бетон в СофияКато строителен материал, бетона е един от най-разпространените и лесни за работа, като разбира се има тънкости що се отнася до неговата обработка, консистенция, атмосферна температура и влажност. Има голяма вероятност да живеете или работите в сграда с наличен в нея бетон, работата с която не е толкова лесна колко би ни се сторило на пръв поглед.

Като първо правило, е добре, когато пробиваме бетон, да боравим с правилните машини, да избягваме слабо-ударните инструменти понеже те изискват повече физическо усилие от наша страна. Един от най-разпространените начини за пробиване на бетон е перфоратора с ударен момент, които разчита на кинетична енергия.

Друг начин, вече по-често срещан в България, е боркороната, която работа на различен принцип от перфоратор с карбидова бургия. Това е специализирана технология, която се използва при пробиването на арматурен бетон за постигане на прецизен отвор.

Правилна техника

При работа с бетон и пробиването му е важно да имаме правилна техника на пробиване, понеже неправилната би могла да е разликата между отчупена бургия в бетон и добър отвор. Ако е налична информацията за консистенцията на бетона и неговото съдържание, е разумно да подходим с оборудването си адекватно, т.е при наличие на големи камъни е добре да имаме остра бургия.

Ъгъл на пробиване

Ако проекта ни изисква остър ъгъл на пробиване в бетон, може би е по-добре да изберем диамантена боркорона за сметка на перфоратора. Боркороната подхожда към материала бавно, без излишен шум или триене, а това е предимство, когато става дума за нетрадиционни ъгли на пробиване. Услуги като

При употребата на бургия, заради латералните сили влияещи над свредлото има вероятност да се получи усукване и бургията да се отчупи. Равномерното разпределение на отвеждащите зъби на бургията спомагат за премахването на излишния материал, но голямата скорост нагрява материала и го прави крехък.

Охлаждане

Много майстори не подхождат към пробивните си машини  с идеята, че е необходимо бургията да се охлажда, но от материалознанието става ясно, че при нагряване на метали се променя кристалната им структура. Това прави един метал много по-здрав, но и чуплив, за това е добре, когато е възможно, да се охлажда пробивния елемент, за да не остане той в бетона.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *