Shopping cart

Професионална козметика и здравословен живот – най-добрата грижа за кожата

  • Главна
  • Здраве
  • Професионална козметика и здравословен живот – най-добрата грижа за кожата

Не е ли време да се погрижите за кожата ви? Употребата на професионална козметика, правилната грижа за кожата и здравословния начин на живот могат да ви помогнат да забавите естествения процес на стареене и да предотвратите много проблеми с кожата ви. Като за начало започнете с тези няколко съвета:

Защитете се от слънцето

Най-важната грижа за кожата ви е като я предпазвате от слънцето. А времето прекарано на слънце може да доведе до появата на бръчки, лунички, възрастови петна, както и до груба, суха кожа. Прекаленото излагане на слънце може да причини по-сериозни проблеми, като например рак на кожата. За тази цел се произвеждат и предлагат много и най-различна козметика за лице и тяло с висока степен на защита с UVA и UVB филтри. За най-пълна защита от слънцето:

  • Избягвайте слънцето между 10 и 16:00 часа, когато слънчевите лъчи са най-силните.
  • Покрийте кожата си, носете дрехи с ръкави, дълги панталони и шапка с широка периферия.
  • Използвайте слънцезащитна козметика Solaire за лице и тяло, когато сте на слънце. Желателно е да го използвате 30 минути се изложите на слънце и е добре да се мажете на всеки два часа, особено ако сте на плажа.

– Спрете цигарите, ако искате кожата ви да бъде здрава и красива.

Пушенето кара кожата ви да изглеждат по-стара и допринася за появата на бръчки. То стеснява малките кръвоносни съдове в най-отдалечените слоеве на кожата, което намалява притока на кръв. А това я лишава от кислород и хранителни вещества, като витамин А, който е важен за здравето на кожата. Пушенето също вреди колагена и еластина – влакната, които й придават здравина и еластичност. Ако сте пушач, най-добрият начин да защитите кожата си, е да спрете цигарите. Посъветвайте се с Вашия лекар за съвет или лечение, така че да ви помогне да спрете да пушите. В противен случай дори и най-скъпата козметика за тяло, няма да бъде в състояние да спре или забави признаците на старостта.

Доказано е, че здравословния начин на живот, високия тонус, храните богати на витамини и подходящата козметика наистина правят чудеса.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *