Пълното счетоводно обслужване – какво включва и струва ли си

Сигурно много пъти сте чували от свои познати или бизнес партньори да споменават, че ползват пълно счетоводно обслужване. Какво всъщност означава това и наистина ли си струва?

Оказва се, че това е услуга, която наистина си заслужава, а в дългосрочен план може да ви спести изключително много пари. Тя е подходяща за почти всяка фирма, като има много малко бизнеси и производства, в които тя да не може да постигне отлични резултати.

Какво представлява пълното счетоводно обслужване

Повечето счетоводни кантори в големите градове като София предлагат на своите клиенти възможност за пълно счетоводно обслужване (разгледайте предложенията на Acc-ConsultCo.com).

Този тип услуга има изключително много предимства и е наистина разнообразна, като при нея голям брой основни и допълнителни услуги се предлагат под формата на пакет.

Счетоводна къща в СофияПълното счетоводно обслужване включва попълване и подаване на данъчни декларации, обработка на определен брой документи всеки месец (в зависимост от цената на пакета), фактуриране и много други.

Разбира се, нека не пропускаме и това, че в цената влиза и ползването на специализиран счетоводен софтуер, който прави допускането на грешки на практика невъзможно от страна на кантората.

Няма да има нужда от наемане на служител на трудов договор

Казано по най-разбираем начин, този вид счетоводно обслужване може напълно да замени необходимостта от това да наемете специално служител, който да води отчетността на вашата фирма.

Това ще ви спести изключително много разходи за осигуровки, заплати, бонуси и много други. Тук е редно да добавим, че разходът за счетоводител на трудов договор обикновено е доста сериозно перо в бюджета.

Тук рядко можете да се разминете с минимална работна заплата, освен ако не наемете стажант, който все още учи и който без надзора на опитен специалист би допускал доста грешки.

От друга страна, дори и в най-натоварената фирма ще има много дни, в които вашият счетоводител ще бездейства, тъй като е трудно да се постигна пълна заетост на осем часов работен ден.

При договора за пълно счетоводно обслужване това няма да е ваш проблем. Срещу заплатения абонаментен план (който е в пъти по-малък от една счетоводна заплата) ще получите всичко, от което фирмата ви се нуждае.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в Wood Wood Outlet • Модерни аутлет дрехи • Онлайн цени — Mania.bg с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *