Работа с bgmaps

Интерфейсът на Bgmaps улеснява услугата и работата на потребителите. Ето какви са улесненията:

1. Добавя се за населено място от карта на България допълнителна информация – ЕКАТТЕ, пощенски и телефонен код, надморска височина, брой жители по последно преброяване. Цялата тази информация е достъпа при клик в полето в страни от картата на „детайли”.

2. Има в Bgmaps и така нареченото обратно геокодиране, или казано по друг начин – покажи „отдолу” какво има: адрес, населено място, улица, кръстовище, блок, язовир или друго. Има и бутон за избледняване на карта на България.

3. Категориите от „5-те най-близки” с 1 клик се показват най-търсените – за град са: Заведения, Спирки, Полицейски камери, Денонощни аптеки, Хотели с резервации, Бензино/газостанции. С опция „Други” се избира от пълния списък.

4. Също с 1 клик се намира и позиция начало или край на маршрут – „от тук” или „до тук”.

Bgmaps дава повече възможности да се ориентират хората къде се намират функции, бутони и контроли.  Търсенето е в едно поле с подсказване; ползват се всички контроли на мишката и клавиатурата; има много добра видимост на включените в карта на България обекти, улеснен и интуитивен е достъпът до съдържанието; вземане на линкове за уеб и карти е безплатно, лесно, безсрочно и с един клик.

Bgmaps освен че обновява дизайна си, добавя на карта на България и нови по-подробни мащаби – 1:50 000 на цялата страна и поетапно подробни карти на всичките  градове. Целият сайт е удобен, лесен за ползване и интуитивен. Търсенето на съвършенството е път, а не състояние.

Bgmaps има ускорител със стартиране на Internet Explorer 8, известен като акселератор за работа с браузъра, който помага бързо да се  прегледа карта на България, без да се преминава към сайта. Например с ускорителя може да се получи точен изглед на карта директно на страницата. Ако тази информация не е достатъчна, може да се кликне върху карта на България и да се отвори същия линк в Bgmaps за подробно разглеждане, като  не се налага допълнително да се пише нещо, защото вече е въведен конкретния адрес. Най-сигурно е, ако  се попадне на правилния ускорител на BGmaps, като директно го свалите от там – бутонът се появява, когато с браузър IE8 влезете в сайта.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Технологии. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *