Shopping cart

Ръчно изработените подвързии за книги на Marchella’s Art

подвързии за книги Marchella’s Art

Защо подвързия за книги?

Чрез подвързиите за книги, Marchella’s Art има за цел да стимулира четенето сред  хора на всички. Благодарение на красивите аксесоари, всяка една от книгите може да бъде навсякъде със своя собственик в продължение на дълго време без тя да се намокри, изцапа или скъса. Дрехите за книги за красиви и удобни за използване в градския транспорт, на открито и къде ли още не.

Как се изработват подвързиите за книги?

Самото им изработване е дълъг процес – от подбирането на правилния размер, изработката на шаблони за кроене до ушиването и завършването на всеки един детайл. Процесите при направа са чертаене, рязане, гладене, пране, шиене и много други. Наставят се следните парчета плат: лицев, гръб, страници и вата за подплата. Прикрепят се към тях разделител, ластик за закопчаване и други необходими спомагателни детайли. След това се ушиват и гладят. Накрая се прави едно красиво копче облечено в същият плат и се пришива за закопчаване.
…И всичко това се прави на ръка. Този факт ги прави още по ценени и предпочитани.

Какво да знаем за всички проодукти ръчна изработка?

С времето все повече и повече хора започват да правят и да купуват хендмейд стоки. Това е породено от нуждата на хората да избягат от агресиното навлизане на големите вериги магазини, т.н. “бърза мода” и разликата в стандартите и качеството на предлаганите продукти. Ето какво е добре за знаем за крафт аксесоарите:

  • Ръчно изработените продукти събраняват традиции и знания предавани във времето
  • За разлика от производството с машини, хендмейд аксесоарите отнемат по-малко ресурси и не замърсяват околната среда
  • Изработени са с внимание към детайла и често са много по-качествени
  • Всички които купуват такъв тип продукти допринасят за обществото и района в който живеят
  • Направени са с огромно желание и позитивна енергия.

Няма нищо по-хубаво от това да подариш или да притежаваш, нещо произведено с мисъл за своят притежател или просто да изградиш приятелска връзка и доверие в този който го е изработил. Изживяването е неповторимо!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *