Разгодка из Рибарица

Рибарица се намира в Тетевенския Балкан, и е само на около 130 км от нашата столица.  Ежегодно, пътешественици от цялата страна и света гостуват в балканското село, за да се насладят на приятния въздух на 600 м надморска височина, а и на възможностите за прелестна и спокойна отпуска в който и да е от многобройните малки и големи частни вили, които се предоставят от жителите на селото.
Рибарица се е разпростряла на река Бели Вит, в която местните могат да ловят черни мрени и други планински речни риби. В селцето има много механи, където „приятелите“ на курорта могат да пробват местните рибни и други традиционни специалитети.
Като се изключат риболова и туризма, хора от всички краища всяка година гостуват в Рибарица за почитането на паметта на Георги Бенковски (на 25 май), когато се съставят исторически сцени от последните дни на Бенковски преди залавянето и убийството му в местността „Костина”.
Наред с големия брой от типично битови български къщи и хотели, за по-претенциозните посетители на селото има и съвсем авторитетни хотели със Спа, басейни и най-новото оборудване.
Удобните и изящни хотели, вили и къщи в Рибарица стават все по-популярно място за провеждане на семинари, корпоративни сбирки, „тийм-билдинг”, както и за срещи на типичните асоциации и сдружения от България.
Най-честите туристи, които посещават Рибарица са от столицата ни. Те искат да се махнат от натовареното ежедневие, от мръсния въздух, задръстванията и работата. Ето с това се различава курортното селце от големия град.
В слънчевите летни дни може да се насладитемногобройните басейни, които са стриктно поддържани, а също така и местните водни вирове с красивите скали.
Зимата, когато има достатъчно сняг, може да покарате ски на пистата, която си има и чайна! Трудно ще се срещнат хора, които са гостували в Рибарица и не им е харесло. Местните също са много дружелюбни и ще ви помогнат с каквото могат.
Обезателно трябва да посетите и местността „Костина“, която е идеално място за пикник.
Прекарайте една чудна ваканция със семейството си или с вашите приятели в курортното селище Рибарица!

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *