Различните начини, по които LEGO изостря ума на децата

Когато играта премине от обикновено развлекателно занимание в работещ метод за развиването на редица полезни умения у децата, нейната стойност се покачва автоматично. Перфектният пример за това са конструкторите ЛЕГО в Ozone.bg, които са не просто забавление за цялото семейство, но и релакс-терапия, която действа безотказно.  

Всеки родител може да открие всякакви видове, размери и цветове от тези конструктори, които са съставени от много на брой LEGO части и с дизайн, който отговаря на общата тематика. Тухличка по тухличка се достига до крайната цел, а именно до завършения вид на структурата, която в някои случаи е доста сложна, а в други съвсем опростена – съобразно с възрастта. 

Какви са ползите за децата от играта с LEGO

От онлайн магазин ozone.bg съветват този вид конструктор да се избира не само според интересите и годините на детето, но и според целите. След малко ще ги разгледаме по-подробно, но най-общо казано LEGO не е предназначен само за нареждане и за запълването на свободното време… Неговата роля е далеч по-смислена в дългосрочен план, а именно да развие редица умения и качества у детето, което след време ще ги използва в своя полза. А те са както следва: 

  • Развиване на пространствено мислене и правилна логика;
  • Формиране на усещане за естетика и прецизност в детайлите;
  • Развиване на фината моторика;
  • Разгръщане на детското въображение, което няма граници и винаги има с какво да ни изненада;
  • Подобряване на аналитичния ум, който има съществен принос за отличната академична подготовка в училище; 
  • Научаване на детето да се справя с неприятни състояния като стрес и напрежение, които са неизменна част от ежедневието; 
  • LEGO конструкторите са и средство за обучение, когато например децата се учат да броят, да познават цветовете или да назовават отделните предмети с техните имена.  

Дечицата обичат играта, а светът на LEGO ще ги въвлече в нея по вълнуващ и интригуващ начин, който ще привлече вниманието и на техните родители – гарантирано!  

Подходящи ли са конструкторите за премахване на стреса

Освен от малчугани, LEGO конструкторите се харесват и от възрастните, защото заниманието с тях помага за овладяването на стреса и понижаването на тревожността. Доказано е, че конструктивни занимания от рода на нареждане на пъзел или конструктор фокусират вниманието САМО върху конкретното занимание, като по този начин умът се освобождава от негативните емоции. Именно това прави Лего игрите толкова популярни и дори задължителни за всяко семейство – могат да се закупят чрез онлайн поръчка и експресна доставка срещу ниски цени.  

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Изкуство и забавления, Образование, Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *