Размери на плочки за баня – избор според банята

Плочки за баня размери

В много от съвременните домове, банята е твърде малка и ограничена от към пространство, особено в блоковите жилища. Това създава известни неудобства, особено след като влезем в едно такова място и видим колко е малко и компактно се създава у нас усещането за подтиснатост и дискомфорт. Съществуват обаче някои трикове, позволяващи ни да създадем визуално усещане за пространственост. Плочките за баня от Gaudi DS в случая играят важна роля! Нека разгледаме съществуващите размери и хитростите, които можем да приложим за да създадем чувството за обширност.

Какви размери плочки има?

Вече се предлагат почти всякакви форми. Съществуват квадратни, правоъгълни и многоъгълни подови и стенни за поставяне варианти. Обхватът за избор е огромен и може да покрие почти всички изисквания. От 25х150 мм чак до 300х900 мм. Както виждате, многообразието е огромно и най-разнообразно за всякакви приложения и нужди.

Кои са подходящи за нестандартни бани?

Нека първо разясним какво значи нестандартно санитарно помещение? Зоните, чиято стандартна форма е нарушена поради определени условия. Това е например таванският санитарен кът, който се намира в близост до билото на покрива и едната му страна е скосена, а не права.

Друг пример е тясното, но прекалено високо помещение. В подобни случаи е нужно визуално да коригираме пропорциите. Може също да си създадем и свой, необичаен дизайн и интериор.

Фаянсът е много подходящ, както и комбинацията от няколко вида и цветови решения. Многоъгълните са много оригинален избор, защото сформират вид на пчелна пита. Предлагат се дори и варианти за образуване на специално декоративно пано на една от стените за по-голяма оригиналност при декорацията.

Какви трикове с плочки за малки бани има?

Идеите с цел коригиране на визуалното възприятие на помещението са доста, но ние ще изброим някои от тях:

  1. Например употребата на минимални по-размер покрития са добра идея.
  2. Поставяне на очертания в различен цвят около огледалото или другите стенни прибори (във вид на рамка). Това ги прави по-големи.
  3. Ако искаме стените да са по издължени се поставят две хоризонтални по дължина ивици с друг контрастен цвят.
  4. В случай, че е нужно да увеличим височината, ивиците са вертикални.

Последните са разделечени – в долния и горния край на стената или в двете крайни страни. Добър вариант е употребата на фризове.

Все пак ако изпитвате затруднения или възникнат допълнителни въпроси, посъветвайте се с нашите консултанти за най-правилен избор. Очакваме Ви!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *