Коли под наем – за какво да внимаваме

Спидикарс ООД София - коли под наем

Ако днес за пръв път ви предстои да наемете автомобил в София или друг български град, то навярно все още не сте наясно с това на какво трябва да обърнете специално внимание.

Вярваме, че тази статия ще изиграе ролята на полезен съветник за всички вас, които все още не са си патили от некоректни рент а кар фирми. Ето и някой от топ съветите, които съветваме да не подминавате с лека ръка.

1. Винаги правете резервация възможно най-рано

Нека не забравяме, че във всяка една сфера съществува така нареченият пиков период. Що се отнася до фирмите за коли под наем, то най-натовареното време е през летните месеци от годината.

Ако искате да избегнете разочарованието от това да не можете да управлявате превозното средство, което желаете, то съветваме седмица – две преди това да извършите необходимата резервация. Тогава е напълно вероятно и да се възползвате от далеч по-примамлива цена, тъй като повечето фирми предлагат отстъпки за ранна резервация.

2. Винаги избирайте автомобил според нуждите си

Когато сте решили да пътувате със семейството си на почивка през зимата с ясното намерение да покарате ски в любимия си курорт, то със сигурност видът на автомобила би могъл да ви спести не малко излишни тревоги и проблеми. Затова е важно да подходите разумно и да посочите превозно средство, чиито багажно отделение е достатъчно голямо, за да побере всичкия онзи багаж, който обикновено ни съпътства по време на ски почивка.

Освен това трябва да се замислим за това къде ще превозваме ски оборудването. Желателно е превозното средство да бъде с багажник на покрива, където можем да поставим всички онези обемисти принадлежности.

Не се подвеждайте по цената, както правят един не малък процент от гражданите. Като резултат от това получават мини автомобил, който със сигурност не е в състояние да им гарантира комфорт и удобство по време на пътуването, а понякога то би могло да се окаже много по-дълго от очакваното.

Една добра практика е да се информирате за условията за наемане на кола, предоставяни от агенциите за отдаване на МПС-та, съветват от Speedycars.eu.

3. При наем на автомобил – дайте повече информация

Едни от най-често срещаните клиенти на рент а кар фирмите са хора, които се връщат от чужбина или заминават в друга страна.

Тогава е желателно да оставите колкото се може по-обстойна информация, тъй като понякога полетите могат да бъдат отменени или с голямо закъснение. Ако не се появите навреме, то вероятно е фирмата, където сте резервирали, да остане с впечатление, че сте се отказали от резервацията си.

За да избегнете всички тези неприятни последици, то съветваме гражданите, които не са се възползвали до сега от подобен тип услуги, да помислят трезво на д изписаното по-горе и винаги да имат едно на ум, когато извършват своята резервация.

[Total: 0    Average: 0/5]

За dg_seom

Моето име е Димитър Георгиев и се занимавам професионално с SEO копирайтинг и Article маркетинг. Работата ми е ангажирана с някои от най-известните SEО специалисти в България, които разчитат на мен, за да получават огромно количество авторско съдържание. Поддържам и собствен блог за статии с гост автори, здравната медия - Lechenie.BG и сайт за интериор, осветление и паркет и цялостни интериорни решения.
Публикувано в Авто, Туризъм и пътувания. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *