Samsung B7722 с две сим-карти

USB, Bluetooth и комуникационни възможности на Samsung B7722 Duos

Bluetooth.

Моделът поддържа различни профили, в частност Headset, Handsfree, Serial Port, Dial Up Networking, File Transfer, Object Push, Basic Printing, A2DP. Версията Bluetooth 2.1 –  EDR. Работата с аксесоари не предизвиква въпроси, всичко е както обикновено.

Включване на USB.

От менюто можете да изберете един от трите възможни режима на работа: Samsung PC Studio, Mass Storage, Printer.

В режим USB Mass Storage апаратът работи прекрасно без допълнителни драйвери, можете да  копирате необходимите данни. С версията USB – 2, скоростта на пренос на данни е около 600 Кb/s.

При включване към компютър е недопустима едновременната работа с USB и Bluetooth.  Апаратът изисква изключване на Bluetooth, независимо от текущото състояние (има ли пренос на данни или не), което е крайно неудобно.

Памет и памет-карти

Апаратчето има 290MB вградена памет и слот за  памет-карта microSD до 32 GB. Можете да ги поставяте и без да го изключвате, но слотът за карти се намира под задния капак.

С вграденият файл-мениджър имате възможност да копирате информация от единия тип памет на другия, а чрез настройките на приложенията можете да се разпоредите, къде да се съхраняват  файловете (в паметта на телефона или в тази на картата).

Работа с две SIM-карти

Под батерията на Samsung B7722 има два слота за SIM-карти, можете да ги сложите която където ви харесва. Менюто на  телефона ви дава възможност да посочите едната карта за основна и тя да се използва по подразбиране за гласовите ви обаждания. Можете да определите и основна карта за пренос на данни (разбира се, че е възможно да е и втората карта). Тази разлика е много важна – в  другите двукартови телефони има значение коя карта в кой слот поставяте. Вярно, че и тук на слотовете пише коя карта е първа и коя – втора, но това е само за да знае SIM-мениджъра в какъв ред да ви ги предложи, и толкова.

Как се работи?

Включвате телефона и с помощта на SIM-мениджъра определяте каквито си искате имена за картите, които сте сложили вътре. Така не се обърквате и е много по-удобно в сравнение със SIM1 и SIM2, както е в другите апарати. Можете да изберете и картинка за всяка карта. Картинките са към десет, но няма начин да сложите свои.

В режим на готовност на дисплея се изписват имената и на двете мрежи, а картата се  обозначава с цифра. Индикаторът за нивото на сигнала на първата карта е на обичайното място в горния ляв ъгъл, а този на втората – точно до него. При входящо повикване апаратът показва към коя карта е. В статус-линията се изписва и видът на връзката (EDGE, 3G, HSDPA) за всяка карта.

За разлика от предишните апарати DUOS, където се избира профил за всяка от картите, в Samsung B7722 (както и в Samsung B5722), сега функцията е вградена в телефона като цяло. Подобрението към опростяване явно е направено по молба на потребителите.

В модела Samsung B7722 за първи път се появява функция за превключване на карта чрез таймер – вие  определяте времевия интервал кога основна карта е SIM1 и кога – SIM 2. Така е много удобно и не се налага да превключвате картите ръчно.

Във всички менюта има иконка с картата по подразбиране, а с клавиша отстрани вдясно превключвате картите само с едно докосване. Двете карти са с равни възможности. Без значение коя програма използвате, можете да изберете едната или другата карта за преноса на данни. Същото се отнася и за изпращането на SMS-съобщения, като всичко се управлява със страничния клавиш.

Във всички  списъци  с повиквания има и отметка към коя карта са. В телефонния ви указател влизат както записите от паметта на телефона, так и тези от SIM-картите.

Наличието на два радиоблока води до необходимост от два IMEI-номера. В този телефон те са два, което му позволява без проблем да отговаря на всички стандарти.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в GSM. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *