Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Samsung Galaxe Ace за асове и новаци

Samsung Galaxy Ace : смартфон с Android, подходящ както за новаци, така и за асове.

Samsung Galaxy Ace е един от четирите смартфони от първо поколение, които производителите представиха в началото на тази година. Вече писахме за Samsung Galaxy mini и Samsung Galaxy Gio, сега ще разгледаме следващия модел.

Samsung Galaxy Ace е най-функционалният от серията смартфони  на компанията, ориентирани към млади, общителни потребители, на които са им необходими не само базовите му възможности, но и опциите, които го превръщат в мощен комуникационен инструмент.

Стилен дизайн и добра функционалност

Телефонът наистина се отличава от събратята си надарени с по-скромни функции. Външно този модел изглежда не по-зле от смартфоните от висшия ценови сегмент, а по бързина почти не отстъпва на най-скъпите модели представени на пазара в настоящия момент. Разбира се, по някои параметри като качеството на изображението или възможностите на камерата, Samsung Galaxy Ace губи по точки в сравнение с тях, но ако ви трябва относително евтино решение с добре балансиран набор от възможности – това е отличен вариант.

Дизайн и интерфейс за управление

Въпреки присъствието си в средния ценови сегмент, апаратът е много привлекателен за потребителите. Моделът има стилен корпус със заоблени ъгли и макар че целият е изработен от пластмаса, сребристата окантовка на корпуса на пръв поглед изглежда метална. Плоският преден панел е покрит със стъкло Gorilla Glass, което предпазва екрана от надраскване дори и при невнимателно използване на смартфона. Рамката на екрана е черна и ефектно допълнена от хромирани елементи – решетчицата на високоговорителя и контурът на централния бутон за управление. На екрана има датчици за осветеност и приближение. Когато използвате централния бутон за връщане към главния екран, от двете му страни се появяват два сензорни клавиша, осветени в бяло. Те се използват за извикване на панелите с настройки и за връщане към предишния прозорец.

Страничните ръбове на смартфона са добре окомплектовани  с букси и бутони. USB-портът и 3,5мм букса за слушалки са на горния ръб, а гнездото за памет-картата, защитено от пластмасово капаче – на десния. До него е бутонът за включване, който се използва и за заключване на смартфона. Самостоятелен бутон за камерата не е предвиден, а регулаторът за сила на звука е на левия ръб. Като цяло, всичко е много удобно и добре обмислено.

Задният панел, който служи и за капак на батерията, е от особен интерес. Изработен е от пластмаса и има или релефен орнамент в черен цвят, или гланцово покритие в черен или бял цвят. Релефният вариант е по-добър за хващане, с огледалното покритие пък апаратът изглежда по-скъп. Традиционно на задния панел са са обективът на камерата, светодиодната светкавица и високоговорителят. Що се отнася до размерите, Samsung Galaxy Ace едва ли е най-компактният – тежи 113 грама, а дебелината на корпуса е 11,5 милиметра.

Изводи

Samsung Galaxy Ace е много добър и относително евтин смартфон. Сред силните му страни са богатите му комуникационни възможности и висококачествената изработка на корпуса със защитно покритие Gorilla Glass. Моделът работи с операционна система Google Android 2.2 Froyo, сполучлива допълнена от потребителския интерфейс Samsung TouchWiz, който значително облекчава управлението на устройството.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *