Сайт за животни- защо кучето яде трева?

Чудилите ли се защо вашето куче яде тревата в двора? Понякога то дъвче счупени клони или се опитва да гризе кората на дърветата. Това може да ви подразни, особено ако държите да се радвате на чист и спретнат двор. Опитите да отучите кучето да яде трева не са много полезни за него. Във всеки един сайт за животни ще прочетете , че тревата съдържа необходими за организма на животното съставки. Тя успокоява раздразнения стомах и улеснява храносмилателната система при усвояването на приетата храна.

Тревата съдържа жизнено важни за кучешкия организъм ензими. Инстинктивно вашите любими приятелчета знаят  това и редовно пасат трева, за да си осигурят необходимото количество полезни ензими. За съжаление, това може да доведе до отравяне, ако кучето се подлъже да изяде някои отровни растения като коледна звезда, кактуси, розови храсти и други. Това може да се превърне в сериозен проблем. За да го предотвратите, осигурете му безопасен източник на ензими.

Тялото на кучето изисква двадесет и два вида различни ензими, за да поддържа нормалните функции на организма. Дванадесет от тях се съдържат в кучешкия организъм и могат да се поддържат с правилна диета. Останалите десет са открити в природата и по-специално в растенията. Тревата съдържа част от тях, но не винаги е достатъчна, което кара кучетата да избират областите в двора за закуска със зеленина.

Един от най-добрите източни на ценните ензими са водораслите. Те са богати на хранителни вещества и са полезни както за животните, така и за хората. Спомагат и за освобождаването на организма от токсини. Чудесна добавка са и към лечението на някои болести. Водораслите са богат източник на протеини за енергия и сила.
Друга причина, поради която кучето яде трева е нуждата от вода. Особено възрастните кучета имат необходимост  от повече вода, за да се охладят. Уверете се, че домашния ви любимец има достъп до прясна вода. Не се ядосвайте, когато кучето ви отхапе парче трева. То просто иска да си набави необходимите хранителни вещества. Всичко, което трябва да направите, е да му осигурите здравословен начин на живот. Ако давате на кучето необходимите ензими, включени в специалзираната кучешка храна, може би то няма да яде тревата в двора. Така ще се радвате на красив двор и здраво куче.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Без категория, Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *