Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Счетоводни услуги – 3 фундаментални ползи за бизнеса и хората

Contract.bg - счетоводни услуги в София

Когато поставяте началото на нов бизнес, то вие изцяло фокусирате вниманието си върху куп въпроси, свързани с неговото развитие. Като, че ли по-голямата част от нас забравят изцяло за избора на счетоводна къща или счетоводител, който да назначат на трудов договор.

В първия момент им се струва, че тази задача не е никак сложна и сами ще могат да се справят с нея. Малко по-късно разбират, че това съвсем не е така. Истината е, че воденето на счетоводството на една фирма е свързано с един друг тип умения, които се трупат с годините.

Без съмнение откриването на нов бизнес изисква да бъдете гъвкави, да имате достатъчно въображение и да притежавате онзи нюх, за който всички говорят. При воденето на счетоводство се изискват съвсем различни компетенции.

Там е нужно да се предържате стриктно към  вече наложени закони, правила и норми, които не бива да се нарушават. В противен случай рискувате да си навлечете куп неприятности, както и да заплащате не малко средства за глоби, от страна на институциите.

В тази статия ще ви разкажем подробно за онези три причини, заради които наистина си струва да поверите счетоводството на фирмата си на счетоводна къща, без дори и да се замисляте за това. Ето какви са те:

1. Имате ясна преценка върху приходите и разходите на своя бизнес

Системата е измислена така, че човек да може да проследява внимателно развитието на бизнеса си. Ако сте достатъчно умни и интелигентни, то напълно вероятно е да откриете съществуващия проблем още докато е в зародиш и да го елиминирате. Всичко става възможно, благодарение на данните, съществуващи за изминали периоди.

2. Без пререкания с данъчните служи

Това е вторият изключително важен фактор, който до известна степен предопределя дали бизнесът ни ще просъществува или скоро ще затвори своите врати. Ако счетоводната дейност на фирмата бъде изрядна, както и всички документи, то едва ли ще има върху какво толкова да се фокусират данъчните власти. Това, на свой ред значи, че ще можем съвсем спокойно да упражняваме дейност, без да бъдем саботирани, заради нашето невнимание.

3. Възползване от банков кредит

Не са малко онези собственици на бизнес, които в един момент решават да го разширят, заради това, че той е потръгнал.

Няма нито една банкова институция, която да не извърши справка на финансовите отчети на фирмата, преди да отпусне кредит. От тук става ясно, че при изрядно счетоводство, то шансовете ви да преуспеете са много по-големи.

За да се изкачвате колкото се може по-нагоре по стълбата на успеха, то ние ви съветваме да заложите на наистина доказали се счетоводители, каквито са в Contract.bg, защото именно те могат да ви предоставят компетентни счетоводни консултации.

Така вие си гарантирате успешен старт и по нататъшно развитие в положителна посока на своя бизнес, а така и на живота си.

Comments are closed