Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Секса бори стреса


Всички са наясно кои са физическите сигнали на хроничен стрес: сърцебиене, безапетитие, влажни длани, свиване в областта на корема. По принцип може да изпитваме хроничния стрес може да мине и без никакви признаци. Организма произвежда вещества, които влият отрицателно, на  върху тялото още на клетъчно ниво.

Учени научно са доказали, че сексът е най-добрият антидепресант. Той бори тревожността, безпокойството, страхът, потиснатото чувство за депресия, добър стимулатор на положителните емоции. В експеримента участвали 24 мъже и 22 жени, който водели записки на сексуалният си живот. В записките им се съдържали и показатели за кръвното им налягане преди и след полов акт. Тези които страдали от високо кръвно налягане, след редовен секс , показателите били в норма, за разлика от тези които имали по-малко полов контакт. Специално при жените интимните връзки били основният фактор които ги правели щастливи. Не е тайна, че щастливите хора са тези които били най-активни във всяко едно отношение. При опита се доказало, че правенето на секс един път месечно и преминаването към един път седмично има своя положителен резултат. Стресът причинява проблеми в секса. Причина за това са хормоните, увеличава се производството на кортизол и адреналин. Увеличението на тези хормони води пък до покачване на онези които са свързани със сексуалното желание. Връзката между стреса и либидото е двуяка, ако си подложен на стрес имаш понижено либидо и обратното. Като основни причинители на стресовото състояние при двата пола експерите посочват на първо място работата, следвана от финансовата несигурност и проблеми, депресията и честите скандали с хората около тях. Най-доброто лекарство в случая е повече секс. Тези които са лишени от плътски удоволствия се опитват да ги запълнят с повече работа или спортуване.

Стресът не е за подценяване, той води до нарушение на телесната маса, до психологическо и физиологическо разстройство на организма. За сметка на това секса подобрява правилната циркулация на кръвта, особено в мозъка. По време на секс сърдечният ритъм се покачва от 70 удара в минута на 140. Три пъти седмично секс намалява риска от инсулт и инфаркт. След секс се отделя хормонът ендорфин , който намалява напрежението и създава така наречената еуфория. Така сексът елиминира стреса, той влияе добре и на кожата, увеличава естрогена в човешкото тяло и прави кожата мека като коприна. Честите оргазми увеличават живота на човек от 5-9 години и намаляват риска от смърт с до 70%. Колкото повече секс правите толкова повече феромони излъчвате, което пък привлича срещуположният пол. Сексът също намалява риска от рак на простатата.

Редовният полов живот предпазва от рак и настинки. Секса се бори и с някои алергии. За това когато се чувствате най-потиснати и угнетени, пригответе вкусна храна, поканете любимия човек да я споделите заедно и се отдайте на ласки и нежност, така ще си доставите взаимно удоволствие и ще подържате добър тонус на организма.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *