Shopping cart

Синята зона, паркоместата и колите под наем – каква е връзката

наем на кола

В големите градове в страната така наречената “синя зона” има тенденция постоянно да се увеличава, а след границите на нейния обхват има тенденция да се наложи и така наречената “зелена зона”.

Обикновено, в синя зона попадат най-централните части на градовете, а в зелена се включват заобикалящите ги сравнително централни райони и квартали, които най-често описваме като “широк център”.

Но тенденцията е ясна – ако проследим как се развиват нещата през годините, ще забележим, че регулираните зони постепенно се увеличават все повече, а местата със свободно паркиране постоянно намаляват.

Гаражи и паркоместа

наем на колаЕдинственият удобен начин, касаещ паркирането, когато говорим за живеещите в централната част на София, това е да имате собствен гараж или пък паркомясто. Последното може да е в подземен паркинг или в паркинг около блока.

Ако нямате подобно място, тогава ще имате изключително неприятни изживявания, обикаляйки квартала в търсене на поне едно място. За това удоволствие трябва да плащате ежегодно, а гаранция, че ще намерите свободно място няма.

Може то да бъде и на няколко пресечки от вашата улица – въпрос на късмет. На фона на това, цените ужасно много растат и за паркоместа и за гаражи. Вече гаражите в центъра на София, Пловдив и Варна струват колкото малък апартамент в другите градове.

Каква е връзката с рент-а-кар

Все повече хора са категорични, че не желаят да харчат парите си за поддържането на автомобил, който дори нямат къде да паркират. След като возилото е купено (ако е ново, тогава обикновено се плащат доста пари), идват и другите харчове.

Винетки, гориво, застраховки, смяна на гуми, ремонти, технически прегледи, данъци и какво ли още не може да ви накара да изхарчите няколко заплати в рамките на годината. В същото време, колите под наем са все по-достъпни.

Само в София има десетки компании, които се надпреварват да отдават автомобили при все по-атрактивни условия, а дори и ако наемате кола на редовна база, в края на краищата пак ще ви излезе много по-изгодно (разгледайте цените на колите под наем в SpeedyCars.eu).

Ако не ви се налага наистина да използвате кола всеки ден по някаква причина, тогава просто е по-добре да заложите на кола под наем в случаите, в които това наистина е нужно (за посещение на близки в провинцията или за разходка с цел удоволствие).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *