Сравнение между секционни гаражни врати и старите железни врати

Сравнение между секционни гаражни врати и старите железни вратиВ днешно време, да имаш гараж е предимство което всеки може да оцени, особено с все по-малкото места за паркиране в градовете. Освен място за прибиране на автомобила, гаражите се използват и за много други цели, като практикуване на хоби (измайсторяването на различни неща винаги е било в кръвта на българина), а също и за домашна фитнес зала. Именно затова трябва това кътче от дома ни да бъде също толкова защитено, колкото и останалите части от нея. Добрите гаражни врати в днес са от съществено значение, както за предпазването на гаража, така и за цялостната му визия.

Сравнение между секционни гаражни врати и старият тип железни врати

Здравина и издръжливост– по този показател и двата типа получават максимален брой точки, тъй като са изключително издръжливи и могат да функционират дълги години.

Защита от корозия – тук изпъква предимството на секционните врати, тъй като те са прахово боядисани, а тези с дървесен декор са дори още по-защитени, тъй като тяхното покритие е с ПВЦ и UV протектор. Железните врати както всички знаем, ако не боядисват редовно след не повече от 2 години започват да ръждясват.

Поддръжка – и двата типа врати не изискват почти никаква поддръжка освен смазване на триещите се части като панти и ролки. Не е необходимо да правите това много често, а само при забелязване на затруднено отваряне или затваряне или скърцащ звук.

Практичност и сигурност – тук отново предимството е на страната на секционните гаражни врати. Те нямат нужда от пространство пред тях за да могат да се отварят или затварят. Автомобилът може да е точно до вратата и това няма да попречи на функционирането и, тъй като секционните врати са с вертикална отваряемост. Железните врати както знаем се нуждаят от място за движението си, което в някой случаи е доста непрактично (малко място за захождане към гаража). При силен вятър секционните врати няма никаква вероятност да се затворят силно и да ударят вас или автомобилът ви, докато знаем какво се случва при железните врати, които стават дори доста опасни. При опитът за отваряне от крадци и двата типа врати са издръжливи на натиск, но железните имат слабост откъм ключалките им. С катинар или с патрон те са еднакво уязвими. При секционните врати тази слабост е избегната с тройната защита включваща тежест на вратата, спираща сила на двигателя и заключващ механизъм, които правят отварянето на вратата невъзможно.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *