Shopping cart

Съвети при покупка на лаптопи от топлаптоп

Таблетите набират голяма скорост, но си има причини все още много хора да предпочитат лаптопи от топлаптоп. Този тип преносими компютри има истинска клавиатура, на която можем да пишем доста по-бързо в сравнение с таблета. Освен това, лаптопите са доста по-мощни от гледна точка на техническите характеристики. Има голямо разнообразие лаптопи с различен размер, функции и цена и е наистина трудно да изберем. Ето някои съвети как да решите кой лаптоп е най-подходящ за вас.

Изберете операционна система – Windows или Mac. Определено първата е доста по-полулярна, но софтуерът на Apple има някои предимства. В сравнение с новите версии на Windows, за някои Mac би се сторил по-лесен за навигация, предоставя по-качествени изображения, по-надеждна е, защото повечето злонамерени приложения и вируси се правят само за Windows устройства. От друга страна, доста по-малко са приложенията, съвместими с Mac.

Преди да започнете да разглеждате техническите показатели на лаптопи в топлаптоп, трябва да решите какъв да бъде размерът на екрана. Той може да варира от 11 до 18 инча, като 15-инчовите са най-разпространени и са по-евтини. Обикновено по-малките лаптопи имат ограничен потенциал, но пък са много удобни и лесно преносими. По-големите са мощни, подходящи за игри. За сметка на това е доста неудобно да бъдат местени от едно място на друго.

Вече можете да помислите за:
–    Какъв процесор ви трябва – AMD или Intel. Последните в момента предлагат супер мощни процесори четвърто поколение, но са по-скъпи.
–    Kолко гигабайта RAM памет ще ви бъде нужна. Ако няма да използвате тежки приложения, не ви е нужно голямо количество памет.
–    Xард диск – традиционен или SSD. Вторите са много по-бързи, безшумни и са подходящи за любителите на компютърни игри.
–    Дисплей – каква резолюция, качество на цветовете, острота и контраст на изображенията, дали да бъде тъчскрийн.
–    Графичен процесор – можете да изберете измежду AMD или Nvidia, които предлагат добри неща специално за геймърите.

Идва и една много важна част – живот на батерията. Когато купувате лаптопи от топлаптоп, е добре да помислите колко време ще ви е необходимо компютъра да издържа с едно зареждане. По принцип над 3-4 часа е горе-долу добър  показател.

Може би най-трудно е да се избере марката. Има няколко водещи производители, които трайно са се настанили в съзнанието на потребителите, а особено за тези, които за пръв път си купуват такъв компютър, е най-трудно. Много важно е гаранционното обслужване и различните условия след покупката. Когато има опция и не искате да пестите от това, можете да си доплатите, и гаранцията да бъде удължена. Можете да намерите подобни лаптопи в топлаптоп, където гаранцията можете си удължите гаранцията.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *