Свети Валентин и любовни пожелания

Влюбените да докажат имат възможност, че истинската любов все пак съществува, а за онези влюбени, които са стеснителни, денят на свети Валентин, да признаят чувствата си с любовни пожелания, е прекрасен повод. Така би следвало към избора на подарък отговорно да се отнесем.

Първата традиция е цветя да подарява мъжът. Не е важно колко струва букетът, навън колко е студено, колко е голям подаръкът. Най-важното е вниманието и искреното чувство. Втората традиция е обагрени в червено цветята да бъдат. Желателно е, защото червеният цвят символ на любов е всепризнат. Класическа емблема са червените рози – според античната легенда те са се появили, когато бързайки Афродита към любимия си Адонис, върху бял розов храст стъпила и божествената й кръв листенцата им обагрила в червено. Ако не са цветя подаръкът, то трябва в червена хартия да е опакован.


Третата традиция е да бъде сладък подаръкът – няма да е излишна кутия бонбони към цветята и картичката с любовни пожелания, защо не шоколад. Чудесно ще е, ако формата на сърце има, понеже е четвъртата традиция – форма на сърце да има подаръкът. Но и просто да се залепи може сърце, от червена хартия изрязано. Ако пък е заработила фантазията ви на пълни обороти и сте приготвили вече и „валентинка“ с признание и пожелания за сватба – браво на вас! Може на вашия избраник само да се завижда.

В Америка цяла индустрия работи за този празник — картички с амурчета, кулинарни изкушения, метални кутии и картонени във формата на сърце. Дори и щат има на свети Валентин, на 14 февруари създаден – Аризона. А пожеланието е – Нека през годината всеки ден за вас да бъде ден на влюбените!

Купидон на празника на влюбените е най-известният символ. Това е едно палавото ангелче, с лък и стрели. Онзи, в когото стрелата на Купидон попадне — внезапно, безнадеждно, страстно се влюбва с цялата си душа. Естествено е после и пожелания за сватба да последват. В древна Гърция бил Ерос —на богинята Афродита помощникът, на най-силното любовно желание олицетворение, а римляните Купидон го наричали и че е син на Венера смятали. Легендата за девата Психея и Купидон от античността до днес се разказва. Може би разказът на Апулей в книгата му „Метаморфози“ е най-познат.

[Total: 0   Average: 0/5]
Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *