Съвети за поддръжка на тревна площ

Поливане на тревната площ
Тревата често се полива с разпръсквачи. През деня част от водата се изпарява, без да се използва. Ето защо все повече се използват по-интелигентни, ефикасни и пестящи вода системи. Най-доброто решение е под формата на изскачащи разпръсквачи. Инвестицията за подобна система може да ви гарантира спокойствие дълго време, позволявайки удобно да напоявате тревната площ само с натискането на един бутон. Все пак тези, които предпочитат традиционните модели разпръсквачи на GARDENA, могат да ги намерят най-подходящия модел за техните нужди в нашите специализирани магазини. Ние ще се съобразим и с най-дребния детайл спрямо формата и размера на Вашата тревна площ. Най-доброто време за поливане е много рано сутрин, между 3 и 6 ч.

Торене на ливадата
Всеки път когато косите тревната си площ, Вие премахвате важни хранителни съставки от моравата. Следователно е необходимо  да добавите тези изгубени хранителни вещества. Декоративните морави имат нужда от по-малко тор в сравнение с тези, по които се ходи. Попринцип тревните площи се подхранват на всеки четири до пет седмици от март или април с последно есенно облагородяване за подготовка за зимата в началото или средата на септември. На пазара съществуват и дълготрайни торове за морави и специални есенни торове.

Краищата на нашата морава
Обикновено краищата на тревната площ са голямо неудобство, но има начини да си спестите поне малко време. В случай, че не правите нищо с краищата на моравата, останалата по ръба трева ще се разпространи в околните лехи, а това би създали повече работа впоследствие. Добър вариант е да разположите камъни за краищата на тревната площ, но е добре да се измажат и с хоросан, тъй като останалата трева няма да може да пробие през процепите между камъните. Все пак най-удобния вариант за поддържане на краищата е да се работи с акумулаторна ножица за оформяне на краища с дълга ръкохватка.

Реновиране
Обикновено през зимата, когато моравата е била покрита със слана, хората са ходили върху нея и вследствие на това са се образували дупки. Обикновено стъпките на малките деца могат да се премахнат с култиватор. Дупките могат да се запълнят бързо с нови стръкове и, ако е необходимо, да се засадят семена на трева. Можете да изрязвате по-големите кафяви области с права лопата или пък да разрохкате почвата и да присадите малко трева. Вземете няколко квадратни сантиметра трева от края, където по – трудно се забелязва.

Повече за продуктите с марка GARDENA, може да намерите на www.pao.bg

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Публикувано в За дома. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *