Shopping cart

Термосвиваемият шлаух – запознаване с основните понятия

Тази статия е създаденa с цел да ви разясни по същество основната информация за термосвиваемия шлаух и неговата употреба. Разбира се вие сигурно вече сте прочели в интернет за тях, че представляват специфични тръби, които при нагряване се свиват около обекта, който бихте искали да защитите и изолирате. Както и за безбройните им електрически качества. Предполагам знаете и че приложенията им варират от такива в битови условия до други в напълно професионални сфери. Този вид продукт, създаден през 50-те години на миналия век, е изключително популярен в днешно време.

Той бива употребяван обикновено при вътрешни електрически приложения, съхраняване на кабели от различни вредящи влияния, организиране и цветово маркиране на проводници и др. Когато закупите шлаух за приложение при кабелни съединения, бъдете сигурни, че притесненията ви за резултата от прилагането им ще са излишни. Този продукт ефективно ще защитава и от повреда при огъване и увиване на проводниците.

При употребата за кабели, които търпят сериозни деформации по време на службата си, можете да използвате по-твърдите варианти на тръбичките с по-дебели стени. Те допълват ефективността при работата на проводниците. Шлаухът притежава прекрасни качества – при нагряване той се свива, без да се стопи или изгори. Този резултат е факт благодарение на градивните елементи, използвани при производнството му. При нагряване с пистолет за горещ въздух продуктът се свива плътно около обекта, който ще защитава. При кабелните накрайници и мрежовите проводници употребата е най-честа. Адекватната изолация, която тези тръби дават е незаменима при механични, химични и други вредящи влияния.

Нека добавим и защитата срещу ултравиолетово лъчение, окисляване и ръжда в допълнение към вече изброеното. Термосвиваемите тръбички прекрасно съхраняват временно или за постоянно повредени повърхности, оплетки и др. Факт е, че употребата им е полезна за вашия джоб, защото един такъв ремонт ви излиза много по-евтино, отколкото замяната на повреденото с ново.

Редно е да знаете, че различните видове шлаух могат да променят размера си в диаметър от един до шест пъти. Този процент на деформация се нарича коефициент на свиване и е една от най-важните характеристики на продукта. Съответно вие трябва добре да знаете за какво ще използвате закупените тръби, за да направите правилния избор при пазаруване.
Най-разнообразните изисквания, идващи от потребителите, са накарали производителите на шлаух да го предоставят в различни диаметри, дължини и цветове. На пазара можете да срещнете следните багри – син, червен, зелен, черен, бял, жълт, жълто-син и много други. Според специфичните примеси в градивните елементи се променя и споменатият по-горе коефициент на свиване, от който най-вече зависи приложението.

Пластичните тръби са произведени така, че да покрият и защитят плътно всякакви форми и повърхности при стесняването си. А чудесните им електропроводими свойства са още една предпоставка за тяхната популярност. Удобството и лекотата, с която този тип продукти улесняват вашия бит и работа са една от основните причини за непрекъснатото увеличаване на тяхното търсене.

Този продукт вече може да бъде намерен и в интернет. Много онлайн магазини за електроника предлагат на добри цени широко разнообразие от шлаух. Нещо важно, което трябва да запомните при пазаруване, е, че винаги трябва да следите за наличието на надлежна маркировка за съответствие с международните стандарти за качество и екологичност (като ROHS например) върху тръбичката. Само така ще сте сигурни, че закупувате качествена стока.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *